Autostalling: Kosten, voordelen en voorbereidingstips

Autostalling: Kosten, voordelen en voorbereidingstips

Voor veel mensen is een auto niet alleen een transportmiddel, maar een gekoesterd bezit. Het belang van een veilige autostalling kan niet worden onderschat, of je nou op zoek bent naar een veilig onderkomen voor je vintage schoonheid, een aanhanger of voor je krachtige bolide.

Geschreven door
Maajidahs
Geschreven op
22-08-2023

 

Het huren van een betrouwbare autostalling biedt voordelen die verder gaan dan alleen het gemak van parkeren. Het beschermt je auto tegen de elementen van de natuur, zoals extreme temperaturen, UV-stralen en neerslag, en kan zo ernstige schade aan het exterieur en interieur van de wagen voorkomen.  

 

Er is echter een overweldigend aantal autostallingsopties beschikbaar, variërend van openbare garages tot particuliere faciliteiten. Het kan dus moeilijk zijn om de beste keuze te maken. Wij bieden daarin graag een helpende hand. We begrijpen namelijk dat elke autobezitter unieke eisen en prioriteiten heeft.

 

In deze blog zullen we de verschillende autotallingsmogelijkheden bekijken en de belangrijkste overwegingen, zoals beveiligingsmaatregelen, toegankelijkheid en prijsstelling, bespreken. Bovendien delen we graag onze expert tips met je om een autostalling te vinden die naadloos aansluit bij jouw behoeften en die jouw geliefde auto jarenlang (of zo lang als nodig is) beschermt.

 

 

Waarom autostalling huren? 

Een tevreden klant in een betrouwbare autostalling

 

Auto opslag bij een professioneel opslagbedrijf biedt verschillende voordelen. Een veilige autostalling beschermt je auto uiteraard tegen mogelijke risico's zoals vandalisme, diefstal en onbedoelde schade. Door je auto toe te vertrouwen aan een betrouwbare opslagfaciliteit, geef je hem daarnaast de zorg en bescherming die je auto verdient, waardoor de levensduur wordt verlengd en de waarde behouden blijft. Hieronder volgen nog een aantal andere voordelen van het huren van een autostalling. 

 

  • Het huren van auto opslag stelt je in staat ruimte in je garage of op de oprit vrij te maken voor andere doeleinden. Dit is vooral handig als je beperkte parkeerruimte hebt of als je je garage liever gebruikt voor goederenopslag, werkruimte of andere activiteiten.
  • Als je een klassieke auto, recreatief voertuig of een aanhanger bezit die je niet vaak gebruikt, biedt autostalling daarvoor ook een veilige en beschermde ruimte. In plaats van het blootstellen aan de elementen of thuis ruimte in te nemen, kun je de levensduur en de staat ervan waarborgen door het veilig op te slaan.
  • Veel auto-opslagfaciliteiten bieden flexibele toegangstijden, zodat je je (extra) voertuig kunt ophalen wanneer je het nodig hebt. Het is heel handig dat je auto toegankelijk is wanneer dat nodig is.
  • Betrouwbare auto-opslagfaciliteiten bieden geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals 24/7 cameratoezicht, persoonlijke toegangscodes en getraind personeel ter plaatse. Dit vermindert het risico op diefstal, vandalisme en ongeoorloofde toegang dat je loopt met  parkeren op straat of op openbare parkeerterreinen.
  • Voor het huren van een autostalling betaal je een vast maandelijks huurbedrag. Dat zorgt ervoor dat je een toegewezen parkeerplaats voor je voertuig hebt zonder de schommelende kosten die gepaard gaan met andere parkeer opties. De kosten zijn dus voorspelbaar en dat is erg fijn.
  • Het opslaan van je auto in een overdekte, betrouwbare faciliteit beschermt hem tegen extreme weersomstandigheden zoals sneeuw, ijs, hagel, UV-stralen en extreme temperaturen. Dit helpt schade aan de lak, roestvorming, verkleuring van het interieur of degradatie van rubber- en kunststofonderdelen te voorkomen en helpt de waarde van de auto te behouden.

 

Hoeveel kost autostalling?

Het stallen van je auto kost geld. Hoeveel geld, dat is afhankelijk van verschillende factoren. 

 

De grootte en het type van je voertuig zijn bijvoorbeeld van invloed op de opslagkosten. Grotere voertuigen, zoals pick-up trucks, campers of vrachtwagens, hebben doorgaans meer ruimte nodig en kunnen hogere kosten met zich meebrengen dan kleinere auto's. Speciale voertuigen zoals luxe auto’s of oldtimers kunnen specifieke opslageisen hebben die ook weer van invloed kunnen zijn op de kosten.

 

Ook de vraag naar en de beschikbaarheid van autostalling in een bepaald gebied zijn van invloed op de prijsstelling. Als de vraag hoog is of de faciliteit beperkte ruimte heeft, kunnen de prijzen hoger zijn vanwege de toegenomen concurrentie. Daarentegen vind je in gebieden met voldoende autostalling zoals Rijswijk mogelijk meer concurrerende prijzen.

 

Een derde factor die van invloed is op de kosten is de duur van de opslag. De meeste opslagfaciliteiten bieden prijzen op basis van dagelijkse, maandelijkse of jaarlijkse termijnen. Over het algemeen geldt dat langere opslagperiodes lagere huurtarieven met zich meebrengen, waardoor het vaak voordeliger is om je auto voor een langere periode op te slaan. 

 

1BOX Self Storage biedt betaalbare autostalling. Door flexibele contracten aan te bieden die zijn afgestemd op jouw behoeften, zorgt 1BOX ervoor dat je de beste waarde voor je geld krijgt.

 

Meer weten over de prijs van autostalling huren? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag om een geschikte auto opslag te vinden die past binnen jouw budget en jouw voertuig. 

 

De auto voorbereiden op opslag 

Een oldtimer veilig bedekt en opgeslagen in autostalling

 

Om ervoor te zorgen dat de staat en het uiterlijk van je auto behouden blijft, is het heel belangrijk om je auto op de juiste manier voor te bereiden op stalling in de self storage.

 

Zonder de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen bij een auto die langdurig stilstaat verschillende problemen ontstaan, zoals schade aan de motor, accu, banden en interne onderdelen. Door de juiste stappen te ondernemen en de auto goed voor te bereiden op opslag, kan je die schade beperken.

 

Bovendien is het een gerust idee dat je geliefde voertuig in goede staat verkeert en op elk moment klaar voor gebruik is als dat nodig is. 

 

 

Stap 1: Maak de auto schoon

Maak de auto van binnen en buiten grondig schoon voordat hij  de autostalling ingaat.

 

Heb je leren stoelen? Behandel ze dan met een passend schoonmaakmiddel. Was en wax het exterieur en verwijder alle rotzooi dat in de auto ligt. Hiermee voorkom je eventuele nare geurtjes.

 

Zodra de auto spik en span is, kan hij worden toegestopt voor zijn verblijf in de autostalling. Gebruik hiervoor een autohoes die geschikt is voor het model auto.

 

 

Stap 2: Onderhoud de auto 

Ververs de olie en het oliefilter voordat je de auto gaat stallen. Je kunt zelfs overwegen om ook de transmissie- en remvloeistof te vervangen wanneer je de auto voor een langere tijd opslaat.

 

Bij een auto die voor lange tijd stilstaat, komt er veel druk op de wielen te staan waardoor ze beschadigingen kunnen oplopen of kunnen vervormen. Het is daarom aan te raden om, als je je auto voor lange tijd gaat stallen, krikken te plaatsen om de wielen te ontlasten.    

 

 

Stap 3: Bescherm de accu

Koppel de accu los in de stalling. Zo zorg je ervoor dat deze niet langzaam leegloopt. 

 

Een langdurig lege batterij kan niet alleen de prestaties van de accu verminderen, maar ook leiden tot problemen met het starten van de auto wanneer deze weer in gebruik wordt genomen. Het zou toch vervelend zijn als je auto niet wil starten als je hem weer op gaat halen. 

 

 

Stap 4: Voorkom schade door ongedierte

Zorg dat alle voedsel- of bederfelijke items uit de auto worden verwijderd om het aantrekken van ongedierte te voorkomen. 

 

Zelfs kleine kruimels kunnen insecten en knaagdieren aantrekken, wat kan leiden tot schade aan de bekabeling, interieur of het luchtcirculatiesysteem van de auto. 

 

Het grondig reinigen van het interieur en ervoor zorgen dat er geen voedselresten achterblijven, is essentieel om deze potentiële problemen te voorkomen.

 

Tip! Knaagdieren kunnen buiten de (auto)deur worden gehouden met mottenballen. De geur schrikt ze af. Een minder chemisch en lekkerder ruikend alternatief voor mottenballen zijn droogtrommeldoekjes. Muizen houden absoluut niet van de geur die droogtrommeldoekjes uitwasemen en zullen zich dus niet in de buurt van je auto begeven als je deze op strategische plekken plaatst. 

 

 

Stap 5: Beveilig de auto

Dat de veiligheid van je auto gegarandeerd moet zijn, staat buiten kijf. De opslagruimte moet dus minimaal zijn uitgerust met camera’s en regelmatige controles door personeel. 

 

Het is ook belangrijk dat de autostalling of garagebox is beveiligd met een persoonlijk afsluitsysteem en/of beveiligingscode. Daarnaast is het cruciaal dat het personeel van de faciliteit geen toegang heeft tot jouw unit en dat alleen jij kan bepalen wie er wel toegang heeft tot de autostalling.  

 

De auto zelf moet natuurlijk op slot en zorg dat de ramen, deuren en eventueel een open dak goed afgesloten zijn. Lees de handleiding van je auto om te onderzoeken wat je moet doen met een auto-alarm in de opslag en of het loskoppelen van de accu gevolgen heeft voor het alarm. 

 

 

Stap 6: Autopapieren en -verzekering

Het klinkt misschien logisch, maar zorg dat alle auto- en verzekeringspapieren op een veilige plek worden bewaard en dat ze in orde zijn. Zo kan je de auto na de stalling direct weer meenemen.

 

 

Stap 7: Kies de juist opslagruimte

Voor het kiezen van de juiste opslagruimte voor je auto is het belangrijk om te letten op zaken als: beveiliging en de beste prijs. Let ook op de reputatie van de opslagfaciliteit, evenals toegankelijkheid en flexibiliteit. 

 

Bij 1BOX begrijpen we het belang van al deze aspecten en bieden we een uitstekend beveiligde autostalling voor jouw auto. Bovendien hebben we (overdekte) parkeerplaatsen voor de deur zodat je snel kunt laden en lossen. 

 

Wat de ligging betreft, is het handig als de opslagfaciliteit strategisch gelegen is en gemakkelijk bereikbaar is. 1BOX Groningen is bijvoorbeeld gevestigd aan de Hallen, een ideale locatie in de buurt van de snelweg en de stad. Ook de autostalling van 1BOX Goes is makkelijk te bereiken. Je kunt je auto zo dus met een gerust hart opslaan, wetende dat deze binnen handbereik is wanneer je hem nodig hebt.  

 

 

1BOX Self Storage: veilige en gemakkelijke autostalling huren

Een tevreden klant verlaat de autostalling in zijn oldtimer.

 

Kortom, een opslagruimte is een uitstekende oplossing voor autostalling. Door te letten op beveiligingsmaatregelen, centrale ligging en de beste prijs, vind je de beste faciliteit.  

 

Of je nu een pick-up of een mini-auto hebt, 1BOX heeft de juiste opslagruimte voor je. 

 

Wij begrijpen wat belangrijk is, en daarom bieden we meer dan alleen beveiliging en gemak. Onze strategisch gelegen opslaglocaties, diverse opslagformaten en toegankelijke parkeerplaatsen voor de deur maken 1BOX de beste keuze voor jouw autostalling.

 

Meer weten over het huren van autostalling? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Kies voor 1BOX Self Storage en wij zorgen ervoor dat jouw auto veilig en gemakkelijk wordt opgeslagen.