Sustainability bij 1BOX Self Storage

Onze impact

1BOX zet in op maatschappelijk verantwoord ondernemen. We houden ons op verschillende gebieden bezig met onze impact op mens & milieu. Dit houdt in dat we transparant zijn in onze aanpak en duurzame keuzes maken waar dat mogelijk is. Dit doen we door onder andere:

  • 1BOX zet in op maatschappelijk verantwoord ondernemen. We houden ons op verschillende gebieden bezig met onze impact op mens & milieu. Dit houdt in dat we transparant zijn in onze aanpak en duurzame keuzes maken waar dat mogelijk is. Dit doen we door onder andere:

  • De verwarming in onze vestigingen pas aan te zetten als de temperatuur onder de 8 graden komt

  • Oude lampen te vervangen en LED-lampen te plaatsen in al onze vestigingen

  • Oude gebruikte gebouwen te recyclen en deze te transformeren naar zuinige opslagplaatsen voor zakelijke & persoonlijke opslag

  • Volledig CO2-neutraal te opereren

Wij geven terug

Om onze impact te maximaliseren, gaan we samenwerkingen aan met partners die dezelfde doelen nastreven. In samenwerking met het duurzame online-marketingbureau Ecoteers zijn we in 2022 gestart met het eerste bomenproject in Nederland.

Gezamenlijk gaan wij bomen planten in Nederland: kleinschalig en lokaal. In gebieden waar ruimte is voor extra groen kijken we naar de beste mogelijkheden voor aanplanting. Samen met particulieren en organisaties selecteren we de juiste boomsoorten voor de grond.

Ons doel? Zoveel mogelijk CO2 uit de lucht vastleggen en de biodiversiteit vergroten. Door samen te werken met lokale bewoners creëren we niet alleen meer aandacht voor het klimaat, maar zorgen we er ook voor dat de bomen op de juiste plek komen te staan.

Om onze impact tastbaar te maken, koppelen we onze opslagruimte aan de natuur. Voor iedere m2 opslagruimte veranderen we een m2 in natuur door hierop bomen en gewassen aan te planten. Hiermee zorgen wij dat elke vierkante meter telt bij 1Box.