Tulpenfestival [2024]: de beste plaatsen om de tulpen te zien bloeien dit jaar!

Tulpenfestival [2024]: de beste plaatsen om de tulpen te zien bloeien dit jaar!

Als de lente komt, dan geef ik jou… Tulpen uit Amsterdam… Waarschijnlijk kent iedereen dit liedje wel. Maar waar kan je die ‘tulpen uit Amsterdam’ nou het beste bekijken? Tijdens het Tulpenfestival 2024! 

Geschreven door
Maajidahs
Geschreven op
13-03-2024

 

Dit Tulip festival luidt elk jaar de start van de lente in Nederland in. Overal bloeien miljoenen tulpen, in allerlei kleuren. 

 

Alle activiteiten spelen zich natuurlijk af in het gebied dat bekendstaat om de tulpenteelt: de Bollenstreek, die zich uitstrekt van net boven Leiden tot Haarlem. Een bezoek aan het Tulip festival is dan dus ook perfect te combineren met een dagje Den Haag, Amsterdam of Leiden. De 2024 editie van het festival vindt plaats van 21 maart tot 12 mei. 

 

Bezoekers van over de hele wereld komen in deze periode naar Nederland om de verschillende bloemenactiviteiten bij te wonen en er is van alles te doen. In deze blog zetten we onze favoriete plaatsen om de tulpen van dichtbij te zien bloeien tijdens het Tulpenfestival 2024 voor je op een rij!

 

 

Wat is de beste tijd om de tulpen te zien in Nederland?

tulpen in allerlei kleuren

 

De beste tijd om tulpen te zien, kan per jaar variëren. Het Nederlandse weer is immers onvoorspelbaar en dat maakt het lastig om de exacte bloeiperiode te voorspellen. De Keukenhof, de bekendste bloementuin in Nederland, is meestal open van eind maart tot half mei en geeft een goede indicatie van het tulpenseizoen, zo ook voor 2024. 

 

Deze periode is het populairst onder toeristen en Nederlandse bezoekers. De bollenvelden kleuren dan prachtig rood, geel, paars en vele andere tinten. Aan het einde van deze periode ‘koppen’ de kwekers de tulpen om de energie terug naar de bollen te leiden.

 

Voor de meest accurate informatie over de bloeitijd raden we je aan om de website van de Keukenhof te raadplegen of toeristische informatie over de Bollenstreek te zoeken.

 

 

De 3 beste activiteiten tijdens het Tulpenfestival [2024]

Er zijn allerlei leuke dingen te doen tijdens het Tulpenfestival 2024. Je kunt bijvoorbeeld een van de vele bloemen parades in Nederland bekijken of op de fiets springen om de tulpenvelden te zien. 

 

Wij houden ervan om volledig ondergedompeld te worden in de natuur en geven de voorkeur aan activiteiten waar je de mooiste tulpen van dichtbij kunt zien. Wil jij dat ook? Hieronder vind je onze lijst met de drie topactiviteiten die je dan zeker niet mag missen!

 

 

#1. Bezoek de prachtige Keukenhof-tuinen

De keukenhof vanuit de lucht

 

De Keukenhof in Lisse is echt een must-see tijdens het Tulip festival 2024. Dit jaar is extra speciaal omdat de Keukenhof haar 75e verjaardag viert! 

 

Met 32 hectare en meer dan 7 miljoen bloembollen, inclusief een verbluffende variëteit van 800 verschillende tulpensoorten, is de Keukenhof de perfecte plek om van de Nederlandse tulpen te genieten. Omdat de Keukenhof hun bloembollen in lagen plant, bloeien de tulpen hier eerder en langer dan elders. 

 

Elk hoekje van Keukenhof biedt een nieuwe kans voor de perfecte selfie of bloemenfoto. En als de grootste beeldentuin van Nederland, verrast Keukenhof ook met kunstwerken van nationale en internationale artiesten.

 

Je kunt al deze pracht en praal van 21 maart tot 12 mei 2024 zelf ervaren. 

 

 

#2. Breng een bezoekje aan een tulpenboerderij

De tulperij tulpenboerderij

 

Terwijl je langs de kleurrijke bloemenvelden rijdt, is het makkelijk om te vergeten dat deze velden door hardwerkende boeren worden beheerd. Het doel van die prachtige velden vol bloemen is bovendien niet zozeer de schoonheid van de bloemen; ze zijn vooral voor het kweken van bloembollen. 

 

Bij de Tulperij in Voorhout, gerund door boer Daan en zijn vrouw Anja, kun je de echte wereld van de tulpenkweek ervaren. De tulpenboerderij is al sinds 1927 in de familie. Daan en Anja hebben hun deuren in 2013 geopend voor publiek om hun passie en kennis over bloembollenteelt met iedereen te delen.

 

Je kunt een rondleiding krijgen door de Tulperij, maar ook genieten van een drankje tussen de tulpen, deelnemen aan workshops, die perfecte foto tussen de tulpen maken of een speurtocht met de kinderen doen. 

 

Met de liefde en passie van Daan en Anja voor hun vak ben je in elk geval verzekerd van een unieke en onvergetelijke ervaring.

 

 

#3. Ervaar de tulpen bij de Tulip Experience Amsterdam

Tulip Heaven bij de Tulip Experience Amsterdam

 

Tijdens het Tulpenfestival 2024 mag een bezoek aan de Tulip Experience Amsterdam absoluut niet ontbreken op je lijst. De naam is enigszins verwarrend omdat dit zich namelijk niet in Amsterdam bevindt, maar in Noordwijkerhout. 

 

De Tulip Experience combineert cultuur, de natuurlijke schoonheid van de tulpenteelt en de historie. In het tulpenmuseum ontdek je bijvoorbeeld het fascinerende verhaal van de tulp, van de oorsprong tot de huidige status als hét symbool van Nederland. 

 

Buiten in de showtuin, genaamd 'Tulip Heaven', word je omringd door een prachtig kleurenpalet van 1 miljoen tulpen in 700 verschillende soorten. Op de speciale fotopunten in de tuin kun je het perfecte plaatje schieten. Daarnaast biedt de Tulip Experience Amsterdam kunstexposities, een bioscoop, een koffie-corner met de lekkerste Nederlandse lekkernijen en een uitzicht op de showtuin, een lokale markt voor tulpen souvenirs en nog veel meer.

 

De Tulip Experience Amsterdam zet zich ook in voor duurzaamheid met initiatieven zoals het vermijden van plastic en de aanmoediging om met de fiets te komen. 

 

Met 703 soorten in de showtuin, de indoor tulip show en de indoor pluktuin, zijn hier vrijwel altijd bloeiende tulpen te bewonderen, zelfs na het Tulpenfestival 2024.

 

 

Vind je ruimte met 1BOX na het Tulpenfestival

 een ondergaande zon op de achtergrond van een typisch Nederlands landschap met tulpen.

 

Het Tulpenfestival 2024 staat garant voor een onvergetelijke ervaring waarbij de door ons geselecteerde activiteiten voor jong en oud  je letterlijk tussen de tulpen zetten. 

 

Na het opdoen van zoveel nieuwe indrukken en kleurrijke herinneringen, kan het opruimen en reorganiseren van je leef- of werkruimte een welkome stap zijn. 

 

1BOX Self Storage is hierbij de ideale partner. Wij helpen je graag je spullen veilig en georganiseerd op te bergen en zo meer ruimte in je leven te creëren voor de frisse energie en inspiratie die je hebt opgedaan tijdens het Tulpenfestival 2024.

 

Klaar om je ruimte te transformeren na een onvergetelijke ervaring tussen de tulpen? Bezoek onze website en begin met het creëren van jouw nieuwe, opgeruimde omgeving!