Wat te doen in Den Haag met kinderen? 8 super leuke insider tips!

Wat te doen in Den Haag met kinderen? 8 super leuke insider tips!

Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen… een stad vol waardevolle herinneringen die wachten om gemaakt te worden.

Geschreven door
Maajidahs
Geschreven op
18-12-2023

Met zijn charmante straatjes, rijke geschiedenis en een scala aan activiteiten die jong en oud kunnen vermaken, is Den Haag de perfecte bestemming voor een onvergetelijk dagje uit. 

 

Wil jij weten wat te doen in Den Haag met kinderen? Wij hebben de 8 leukste kinderactiviteiten voor je verzameld. Naast de bekendere toeristische plekken, delen we ook enkele verborgen juweeltjes die alleen bekend zijn bij de locals!

 

 

1. Madurodam

 

Een dagje uit in Den Haag is niet compleet zonder een bezoek aan Madurodam. Het ligt gunstig nabij het stadscentrum waardoor het gemakkelijk toegankelijk is met de auto en openbaar vervoer.

 

In Madurodam krijgen de kids de kans om alle fascinerende hoogtepunten van Nederland te verkennen op één plek. 

 

Van iconische bezienswaardigheden zoals het Vredespaleis tot de levendige tulpenvelden, de Erasmusbrug in Rotterdam en de bruisende kaasmarkt in Gouda, alles is hier te zien in zorgvuldig vervaardigde miniaturen op schaal 1:25. 

 

Wat Madurodam extra leuk maakt voor kinderen zijn de interactieve activiteiten waarin ze bijvoorbeeld Nederland moeten redden van water, het klokkenspel van de Dom kunnen bespelen en de snelste treinen moeten spotten! De vrachtwagentjes van de Mars-fabriek die echte chocolaatjes komen bezorgen, zijn ook een favoriet!

 

Een van de hoogtepunten is het "Hollandse Meesters" gedeelte, waar de kids heerlijk kunnen spelen in een fantastische ballenbak met meerdere verdiepingen. 

 

Qua drukte valt het bij Madurodam wel mee en is het dus goed te doen met kinderen van alle leeftijden. Zelfs in de zomermaanden hoef je bij Madurodam namelijk niet te lang te wachten voor attracties (ongeveer 10 minuten).

 

 

 

2. Naturalis

Een familie arriveert in Den Haag voor een dagje uit.

 

Vanuit Den Haag ben je zo in Leiden waar je het Naturalis kunt bezoeken. Alle activiteiten in dit fantastische natuurhistorische museum staat in het teken van de wetenschap en zijn buitengewoon interactief en kindvriendelijk.

 

Vooral de collectie van dinoskeletten is indrukwekkend, inclusief 'Trix', een Tyrannosaurus van 67 miljoen jaar oud met bijna alle originele botten. Daarnaast is er een zeer interessante verzameling mineralen, een fascinerende selectie schedels van mensen die 2-3 miljoen jaar geleden leefden en een prachtig overzicht van het ontstaan van de wereld en het leven op onze planeet.

 

Een handige tip is om zo vroeg mogelijk te gaan. Het Naturalis museum sluit om 17.00 en er zijn heel veel activiteiten voor de kinderen om te doen en te ontdekken. Er zijn daarnaast tal van cafés dus je kunt echt wel een hele ochtend, dag of middag vullen met dit kinderuitje.

 

 

 

3. Planet Jump

Kinderen in Madurodam

 

Planet Jump is het leukste indoor trampolinepark in Den Haag. Het is een perfecte binnenactiviteit om de kinderen te laten uitrazen op een regenachtige dag. 

 

Wat Planet Jump ook uniek maakt, is dat het is gevestigd in een voormalige kerk. 

 

Vanuit de lounge, gelegen in het oude altaar, hebben ouders en begeleiders een perfect uitzicht op de springende kinderen. Ze kunnen genieten van een kopje koffie, een boek lezen of zelfs werken met Planet Jump gratis WiFi, terwijl ze tegelijkertijd een oogje in het zeil houden.

 

Elk uur begint er een nieuwe springronde en je kunt zoveel uren kopen als je energie hebt. Het is wel aan te raden om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen. Boeken kan via de website of telefoon. 

 

Springen bij Planet Jump is een van onze favoriete binnen kinderactiviteiten in Den Haag.

 

 

 

4. De Boomhuttenclub

 

De Boomhuttenclub is een gezellige plek in het hart van Den Haag, speciaal gericht op gezinnen met jongere kinderen. Hier kunnen ouders genieten van ontbijt, lunch of een aperitief, terwijl de kinderen vrij kunnen spelen in een speciaal afgebakend gedeelte met geweldige houten boomhutten. 

 

Ouders kunnen gemakkelijk een oogje in het zeil houden terwijl ze genieten van het lekkere eten en drinken.

 

De Boomhuttenclub biedt flexibele reserveringsmogelijkheden via hun website. Hier kun je aangeven waarvoor je komt; voor ontbijt, brunch, lunch, een aperitief of gewoon een kopje koffie en gebak. Hoewel reserveren niet verplicht is, is het zeker slim om te doen, vooral in het weekend. 

 

Wij vinden de Boomhuttenclub een van de leukste dingen om te doen in Den Haag met kinderen. 

 

 

 

5. Het Apenbos

 

Het Apenbos is een heerlijke speeltuin in Den Haag waar altijd een aangename schaduw is dankzij de hoge bomen. 

 

Hoewel het Apenbos niet enorm groot is, is het wel ontzettend leuk en gevarieerd. Bovendien is het een van de vele gratis kinderactiviteiten die Den Haag te bieden heeft.

 

Naast de prachtige houten sculpturen van apen, zijn er diverse klimtoestellen, klimnetten, touwladders, schommels, een glijbaan, een gezellig houten huisje, een wip en zelfs een kabelbaan en een voetbalveldje te vinden. 

 

Wat het Apenbos extra speciaal maakt, is de keuze voor duurzame, natuurlijke materialen en houten speeltoestellen, waardoor het een avontuurlijke sfeer biedt die perfect past bij de bosrijke omgeving. 

 

Een trip naar het Apenbos is het ideale uitje in Den Haag voor jonge kinderen om hun energie kwijt te kunnen!

 

 

 

6. Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is gelegen in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw, naast Den Haag Centraal. Hier staat het creëren van prachtige verhalen centraal en komt je fantasie tot leven. 

 

Het museum biedt tal van interactieve tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen en volwassenen om van te genieten! Hier kun je avonturen beleven, spannende spellen spelen en de held van je eigen verhaal worden. 

 

Tijdens je reis ontmoet je enkele van de meest geliefde personages uit de Nederlandse kinderliteratuur zoals Rupsje Nooitgenoeg, Pluk van de Petteflet, Dolfje Weerwolfje, Kikker en Pippi Langkous. 

 

Het kinderboekenmuseum is het perfecte kinderuitje in Den Haag voor kleine boekenwurmen!

 

 

 

7. Scheveningen strand

Wil je de stadse drukte in Den Haag even ontsnappen? Dan sta je vanuit het centrum binnen een kwartier op het strand van Scheveningen. 

 

Wij geven zelf de voorkeur aan het Zuiderstrand omdat dat iets minder toeristisch is. Hier kan je heerlijk wandelen, zandkastelen bouwen of zwemmen. Je hebt er ook de kans om de Schotse Hooglanders tegen te komen die er in de duinen lopen. 

 

Aan het Scheveningse strand vind je tevens tientallen leuke strandtenten waar je heerlijk kunt eten en drinken. Een van onze favorieten is Hart Beach, een zeer relaxed surf restaurant aan het Noorderstrand waar de crew zeven dagen per week voor je klaarstaat. Ze bieden een seizoensgebonden menukaart vol heerlijke gerechten, gemaakt met eerlijke, goede en zo veel mogelijk biologische producten. 

 

Daarnaast is er in Scheveningen nog veel meer te doen met kinderen zoals het reuzenrad Skyview op de Pier, Ziplinen, Sea Life Aquarium en een trampolinepark waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.  

 

 

 

8. Het Zuiderpark

 

Het Zuiderpark is een prachtig volkspark in Den Haag waar heel veel te doen is met de kinderen. Het is dan ook een populaire bestemming voor Hagenaars van alle leeftijden om te genieten van de natuur, te spelen en te ontspannen.

 

Er is in totaal 14 hectare aan speelruimte. Voor oudere kinderen is er een indrukwekkend speelkasteel van zes meter hoog en jongere kinderen spelen graag in de Ot en Sien speeltuin, waar wipkippen en schommels te vinden zijn.

 

Voor skate-liefhebbers is er een skatepark met een miniramp en een kwartpipe en een rolschaatsbaan. Creatieve jongeren kunnen hun artistieke talenten uiten op de Wall of Fame waar graffiti legaal is. 

 

Lekker kliederen met water, zand, takken en modder kan op de natuurspeelplaats Zuiderpret. De bosjes daar zijn ook perfect voor verstoppertje spelen en boomhutten bouwen met de losse takken. Een loopbrug tussen hoge heuvels leidt naar een uitkijktoren en een snelstromend beekje dus het is een goed idee om laarzen en droge kleding mee te nemen!

 

Als je wilt zwemmen, is er het Zuiderpark recreatiebad met een indrukwekkende 45 meter lange waterglijbaan, een peuterbad, een wildwaterbaan en een whirlpool. Vrijzwemmen kan hier al vanaf € 3,80.

 

Je hoeft je dus nooit af te vragen wat je moet doen in Den Haag met de kinderen. Of je nu op ontdekkingstocht gaat in Madurodam, de magische wereld van boeken verkent in het Kinderboekenmuseum, geniet van de ruimte en natuurlijke schoonheid van het Zuiderpark of de kinderen ziet stuiteren bij Planet Jump, de stad Den Haag biedt genoeg activiteiten voor kinderen. Dit is ook nog maar het topje van de ijsberg, er zijn nog veel meer leuke kinderactiviteiten in Den Haag die hier niet eens aan bod zijn gekomen!

 

 

En als het tijd is om je huis op te ruimen en meer ruimte te creëren voor family time, denk dan eens aan 1BOX Den Haag. Wij hebben dé oplossing voor particuliere opslag binnen handbereik. 

 

Maak ruimte voor meer onvergetelijke momenten samen en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan om te zien wat 1BOX Self Storage voor jou kan betekenen!