Vind verborgen schatten op de beste vlooienmarkten in Amsterdam

Vind verborgen schatten op de beste vlooienmarkten in Amsterdam

Amsterdamse rommel- en vlooienmarkten zijn ware schatkamers: elke kraam vertelt een verhaal en elk object heeft een geschiedenis. Van zeldzame vintage vondsten tot betaalbare schatten, deze markten zijn een paradijs voor koopjesjagers en liefhebbers van unieke items. 

Geschreven door
Maajidahs
Geschreven op
19-02-2024

 

Of je nu op zoek bent naar trendy vintage kleding, antieke meubels, zeldzame verzamelobjecten, boeken of gewoon een uniek aandenken, in Amsterdam is er altijd wel een vlooienmarkt die aan je wensen voldoet. 

 

Deze blog helpt je de beste rommel- en vlooienmarkt in Amsterdam te vinden en geeft je praktische tips om het meeste uit je bezoek te halen. Laat je inspireren en ontdek waarom een bezoek aan de rommelmarkt niet mag ontbreken tijdens je volgende trip naar Amsterdam!

 

De 8 beste rommelmarkten in Amsterdam [2024]

Elk van deze rommelmarkten in Amsterdam heeft zijn eigen charme en biedt iets unieks, van antiek tot vintage kleding, boeken, kunst of moderne schatten. Laat je verrassen en ga op in de variëteit en heerlijke sfeer van deze bruisende Mokumse marktplaatsen.

 

#1. De IJ-Hallen vlooienmarkt

Mensen bezoeken de IJ Hallen vlooienmarkt in Amsterdam.

 

Adres: T.t. Neveritaweg 1m, 1033 WB Amsterdam

 

Openingstijden: Zaterdag en zondag, 6.00 - 16.30. 

 

Entree: Kinderen €2,50, volwassenen €6 voor toegang tussen 9.00 en 16.30, €10 voor early bird toegang tussen 6.00 en 16.30.

 

De IJ-Hallen vlooienmarkt in Amsterdam is de grootste vlooienmarkt van Europa. Het trekt jaarlijks schatzoekers vanuit alle hoeken van het continent aan en biedt plaats aan maximaal 750 particuliere kramen. 

 

Deze vlooienmarkt is uniek, omdat het alleen particuliere verkopers toelaat, wat zorgt voor een diverse en authentieke spullen zoals antieke meubels, retro verzamelobjecten, vintage kleding, handtassen, speelgoed, zilverwerk, sieraden, boeken en keukengerei. 

 

De IJ-Hallen vlooienmarkt is gevestigd in de historische NDSM-scheepswerf en is gemakkelijk bereikbaar met een schilderachtige veerboottocht. 

 

 

#2. Waterlooplein

 

Een moderne jonge vrouw op de Waterlooplein vlooienmarkt in Amsterdam.

 

Adres: Waterlooplein 2, 1011 NZ Amsterdam

 

Openingstijden: Maandag - zaterdag, van 9.30 tot 18.00

 

Entree: Gratis

 

De markt op het Waterlooplein is de oudste vlooienmarkt in Amsterdam en van Nederland. Hij werd ongeveer 133 jaar geleden opgericht en is zes dagen per week geopend. Je kunt op je gemakje tussen de meer dan 300 kraampjes rondstruinen op zoek naar juweeltjes die liggen verstopt tussen alledaagse voorwerpen. 

 

Veel mensen komen naar deze dagelijkse Amsterdamse vlooienmarkt om vintage designer kleding te scoren, maar je vindt er ook oude camera's, gebruikte boeken, sieraden en andere prullaria. 

 

Elke kraam is uniek. Misschien vind je wel een onbekende Rembrandt, een gesigneerde Hemingway of een gitaar van John Lennon? 

 

De Waterlooplein vlooienmarkt is legendarisch, uniek en wereldberoemd en mag niet ontbreken op je to do lijstje als je Amsterdam bezoekt! 

 

 

#3. De Koningsdag rommelmarkt in Amsterdam

De Koningsdag rommelmarkt in Amsterdam

 

Adres: Heel veel rommelmarkten verspreid over Amsterdam

 

Openingstijden: Jaarlijks, op 27 april van 6.00 tot 20.00

 

Entree: Gratis

 

Op Koningsdag verandert Amsterdam in één grote vlooienmarkt, verspreid over verschillende wijken. Elk jaar op 27 april mogen Amsterdammers jong en oud tussen 6.00 en 20.00 hun spulletjes verkopen. 

 

Elke wijk heeft zijn eigen unieke karakter en aanbod. In de Jordaan vind je bijvoorbeeld straten vol met kraampjes en lokale lekkernijen, terwijl het Vondelpark een familievriendelijke rommelmarkt biedt waar vooral kinderen speelgoed verkopen en optredens geven. 

 

De rommelmarkten in Park Frankendael, Beethovenstraat en de Rivierenbuurt trekken bezoekers aan vanwege de uitstekende kwaliteit van de tweedehands goederen die hier worden verkocht. 

 

Het maakt dus niet uit waar je naartoe gaat, op Koningsdag vind je overal rommelmarkten in Amsterdam. 

 

 

#4. Noordermarkt

Adres: Noordermarkt, 1015 MV Amsterdam

 

Openingstijden: Maandag 9.00 - 13.00, zaterdag 9.00 - 16.00 

 

Entree: Gratis

 

Elke maandagochtend en zaterdag transformeert de Amsterdamse Noordermarkt naar een bruisende vlooienmarkt waar diverse markten samenkomen, waaronder de 'lapjesmarkt' op maandag en een biologische en antiekmarkt op zaterdag.

 

Met een eclectische mix van antiek, curiosa en vintage vondsten, is het echt de place to be voor liefhebbers van vlooienmarkten. 

 

Hier vind je alles, van zelf ontworpen sieraden tot zeldzaam textiel, waardoor de Noordermarkt niet alleen een vlooienmarkt, maar een ware belevenis is.

 

De Noordermarkt is perfect gelegen in een van de meest pittoreske wijken van Amsterdam, de Jordaan, beroemd om zijn smalle straatjes, grachten en historische panden. Deze locatie versterkt de charmante en authentieke ervaring van deze rommelmarkt, waardoor het een must-see bestemming is voor zowel lokale Amsterdammers als toeristen.

 

 

#5. Nieuwmarkt vlooienmarkt


Adres: Nieuwmarkt, 1011 JP Amsterdam

 

Openingstijden: Elke zondag (mei - oktober) van 9.00 tot 17.00

 

Entree: Gratis

 

De Nieuwmarkt is een levendig plein in het hart van Amsterdam, omlijst door de historische Waag. Het is een kleurrijke ontmoetingsplek met tal van cafés, restaurants en unieke winkels. Hier vind je ook een dagelijkse markt met verse producten zoals fruit en groenten, kaas, en soms zelfs een haringkraam. 

 

Elk weekend transformeert de Nieuwmarkt; op zaterdag is er een biologische markt en op zondag een uitgebreide rommelmarkt die een goed alternatief biedt voor de vlooienmarkt op het Waterlooplein die op zondag dicht is.

 

 

#6. De Albert Cuyp Markt

Adres: Albert Cuypstraat, 1073 BD Amsterdam

 

Openingstijden: Maandag - zaterdag, van 9.30 tot 17.00

 

Entree: Gratis

 

De Albert Cuyp Markt is de populairste en grootste straatmarkt in Amsterdam en is leuk voor de hele familie. Het is al sinds 1905 een icoon in Amsterdam en fungeert als een bruisende ontmoetingsplaats. Hier, in het hart van de Pijp, ervaar je de echte Amsterdamse gezelligheid en humor. 

 

Met zijn 260 kramen biedt het een rijke mix van goederen. Het is geen traditionele rommelmarkt maar eerder een dagmarkt met een breed scala aan nieuwe en gebruikte goederen. Op de Albert Cuyp Markt vind je bijvoorbeeld verse groenten en fruit, kleding, accessoires, elektronica, cosmetica, huishoudelijke artikelen, en bloemen.

 

Een bezoek aan deze markt in Amsterdam is niet compleet zonder het proeven van heerlijke lekkernijen zoals verse stroopwafels! 

 

 

#7. QRU-Rommelmarkt

Adres: Onder het spoor bij de Spaklerweg 1, 1096 BA Amsterdam 

 

Entree: €2, Stadspas €1, Kinderen tot 6 jaar gratis.

 

Ontdek de charme van Amsterdam Oost op de gezellige rommelmarkt van buurtorganisatie QRU. Gelegen bij Spaklerweg 1 biedt deze periodieke vlooienmarkt een unieke kans om verborgen pareltjes te vinden en tweedehands spulletjes te scoren. Of ‘bring your own kleedje’ en ontspul door jouw overbodige items te verkopen. 

 

Geniet van zelfgemaakte versnaperingen en koffie in de bar, terwijl vintage muziek de sfeer compleet maakt. Houdt voor de volgende rommelmarkt in 2024 facebook.com/QRUamsterdam in de gaten!

 

 

#8. Oudemanhuispoort 

Adres: Oudemanhuispoort, 1012 CN Amsterdam

 

Openingstijden: Maandag - zaterdag van 11.30 tot 18.00

 

Entree: Gratis

 

De Oudemanhuispoort, nabij de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam, is een ietwat geheime passage waar tweedehands studieboeken, prenten en bladmuziek worden verkocht. 

 

Het wordt gezegd dat Vincent van Gogh hier soms boeken kocht en betaalde met portretten. Naast boeken vind je historische kaarten, bladmuziek, gravures, oude prenten en posters op de Oudemanhuispoort markt.

 

 

Tips voor het bezoeken van een vlooienmarkt in Amsterdam

Houd, voor een succesvol bezoek aan een rommelmarkt in Amsterdam, deze 3 tips in gedachten: 

 

  1. 1. Wees alert: De rommel- en vlooienmarkten in Amsterdam zijn het werkgebied van zakkenrollers, vooral in de drukke gebieden. Let dus op je kostbaarheden.
  2. 2. De vroege vogel vangt de worm: Kom vroeg voor de beste vondsten.
  3. 3. Kunst van het afdingen: Wees niet bang om te onderhandelen over prijzen, vooral bij aankoop van meerdere items.

 

Bewaar je rommelmarktvondsten veilig bij 1BOX

Een doos met antiek wordt opgeslagen in een opslagruimte.

 

Wist je dat shoppen op een rommelmarkt in Amsterdam heel goed is voor duurzaamheid? Door spullen een tweede kans te geven, koop je minder nieuw. Dit bespaart grondstoffen en vermindert afval, omdat items die anders weggegooid zouden worden, een nieuw leven krijgen. 

 

Als je dan schatten hebt gevonden op de vlooienmarkt in Amsterdam en niet weet waar je het kwijt kunt, heeft 1BOX Self storage de oplossing. Bij onze Amsterdamse oplsaglocatie kun je jouw nieuwe vondsten en dierbare spullen gemakkelijk en veilig opbergen. Zo houd je je huis opgeruimd en overzichtelijk. 

 

Ontdek de flexibele opslagopties van 1BOX — perfect voor al die unieke vondsten — op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan. Zo creëer je meer ruimte voor je nieuwe avonturen op de geweldige rommel- en vlooienmarkten van Amsterdam!