Wie wat bewaart, die heeft wat. Deze dingen gooi je nooit weg!

‘Ontspullen’ is een ware trend en op het internet vind je dan ook bergen met tips om je huis op te ruimen en spullen weg te gooien. Praktisch, maar voorkom wel dat je in een opwelling spullen weggooit waar je later spijt van krijgt. Met onze jarenlange ervaring met opslag hebben we een goed beeld gekregen van welke spullen waardevol zijn en welke niet. Graag delen we met jou: deze dingen gooi je nooit weg!

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

Computer én extra opslagruimte

Waar je vroeger niet om een gigantische berg papierwerk heen kon is tegenwoordig bijna alles gedigitaliseerd. Van je zakelijke administratie tot complete fotoalbums, je slaat ze gewoon op in de cloud. Hartstikke handig, want je bespaart zo flink wat ruimte. Toch is het niet altijd slim om ‘je hele leven’ alleen op de cloud op te slaan. Investeer in een goede computer mét extra (externe) opslagruimte, zodat je er zeker van bent dat jouw bestanden veilig en bovendien altijd toegankelijk zijn.

Herinneringen

Zoek je naar tips om je huis of kantoor op te ruimen? Dan lees je soms adviezen om ook je herinneringen te digitaliseren. Een foto maken van die mooie kindertekening bijvoorbeeld. Als het aan ons ligt laat je deze adviezen compleet links liggen! Een foto is namelijk totaal niet hetzelfde als de originele tekening in je handen houden. Dit geldt ook voor een mapje foto’s op je computer. Samen bladeren door een fotoalbum is toch veel leuker? Zo komen je herinneringen tenminste écht tot leven. Wij zien zeker toegevoegde waarde in een klein doosje vol met prachtige tastbare herinneringen.

Spullen van emotionele waarde

Een ketting van je overleden oma of de eerste knuffel die je als baby hebt gekregen. Dit soort spullen zijn in principe niet veel waard, maar er zit wel emotionele waarde aan. Ze doen je denken aan vroeger of zijn het laatste tastbare wat over is van iemand die je dierbaar is. Gooi je ze weg? Daar krijg je zeker spijt van. Zorg dat je spullen van emotionele waarde goed en veilig bewaart. Ze zijn namelijk onvervangbaar.

Bijzondere exemplaren

We zijn tegenwoordig gewend om onze spullen regelmatig te vervangen door nieuwere en betere producten. Oók als de oude producten nog prima werken. Zonde, want sommige oudere exemplaren zijn uiteindelijk veel meer waard. Denk aan de eerste druk van een bijzonder boek, items met handtekening van de maker of oude analoge camera’s. Jaren later zijn ze misschien veel geld waard of vertellen ze veel over onze geschiedenis. Niet gek dus, dat mensen soms veel geld betalen voor antieke items. Denk dus goed na voordat je deze bijzondere exemplaren weggooit.

Administratie en archief

Het is altijd verstandig om een goede administratie vast te leggen op papier. Als je zelfstandig ondernemer bent is dit zelfs verplicht. Maar ook als particulier is een digitale administratie niet de ultieme oplossing. Je financiële administratie is bijvoorbeeld maar beperkt in te zien op de website van je bank. Zoek je gegevens van jaren geleden? Grote kans dat je deze niet meer kunt bekijken. Het wekelijkse bankafschrift op papier is natuurlijk niet meer van deze tijd, maar een maandelijks of jaarlijks overzicht van je financiële status kan nooit kwaad. Zo weet je zeker dat je gegevens vindbaar zijn als jij je nodig hebt.

Spullen efficiënt opslaan

Dat je bepaalde spullen beter kan bewaren neemt niet weg dat ze thuis of op kantoor misschien ontzettend in de weg staan. Gelukkig is spullen weggooien niet de enige optie. Wist je dat je al een externe opslagruimte kan huren vanaf 1 m3? Mini opslag of archiefopslag is daarom een praktische én betaalbare oplossing om meer ruimte te creëren in huis of op kantoor.

Meer tips lezen over slim omgaan met de ruimte? Houd ons blog in de gaten of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met het opslaan van spullen en helpen je graag[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]