Tijdelijk weer thuis wonen? Hier moet je aan denken

Heb je een tijdje op jezelf gewoond, maar moet je door omstandigheden tijdelijk weer thuis wonen? Het stuklopen van een relatie, financiële problemen of geen gepaste huisvesting zijn slechts enkele redenen waardoor dit kan gebeuren. We geven je in deze blog enkele handige tips waar je aan moet denken.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

 

Maak goede afspraken

Waar je eerst op jezelf gewend bent aan alle vrijheid en zelfstandigheid, lever je thuis weer een deel hiervan in. Om irritaties te voorkomen is het belangrijk om goede afspraken te maken. Help je mee in het huishouden? Hoe lang kom je weer thuis wonen? Het is belangrijk om de verwachtingen vooraf goed te bespreken.

Denk na over de financiële gevolgen

Financiële redenen zijn vooral voor veel jongvolwassenen een belangrijke motivatie om tijdelijk weer thuis te gaan wonen. Dit heeft zelfs een bepaalde naam: de boemerangkinderen. Maar denk ook aan de extra kosten die erbij komen voor de rest van het gezin. Extra boodschappen, verbruikskosten, belastingen en toeslagen: dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is goed om afspraken te maken over deze financiële gevolgen, zoals bijvoorbeeld het betalen van kostgeld.

Tijdelijke opslagruimte voor je spullen

Wanneer je een tijdje op jezelf hebt gewoond, bezit je natuurlijk allerlei soorten spullen: van meubilair tot keukenspullen. Maar al deze items staan ook al in je ouderlijk huis, waar laat je al je eigen spullen in de tussentijd? Kies in dit geval voor een tijdelijke opslag. Je kan je spullen zo lang je wenst opslaan in een goederenopslag, er is geen maximale huurperiode. Bepaal eerst de ruimte die je nodig hebt voor de spullen en goederen die je wilt opslaan. Voor een zitbank, salontafel en tv-meubel heb je bijvoorbeeld ongeveer 3 m3 nodig. De specialisten van 1Box denken graag met je mee!