Samenwonen met te veel spullen – 12 Space Saver tips voor pasgetrouwde stellen

Samenwonen met te veel spullen – 12 Space Saver tips voor pasgetrouwde stellen

Twee banken, twee broodroosters, twee serviezen, maar slechts ruimte voor één. Gefeliciteerd,  je gaat samenwonen! 

Geschreven door
Maajidahs
Geschreven op
10-06-2024

 

 

Nu rijst de vraag: wat neem je mee naar jullie nieuwe woning en wat niet? Hoe combineer je al deze spullen tot één harmonieus thuis?

 

 

Bij 1BOX begrijpen dat dit een spannende maar ook uitdagende tijd kan zijn. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van onze ruimte experts. Zij hebben 12 onmisbare 'space saver' tips opgesteld om je te helpen van twee huishoudens één te maken en elke centimeter ruimte optimaal te benutten.

 

 

Dus, maak je geen zorgen meer over wiens koffiekopjes een plekje verdienen in de keukenkast. Met deze tips transformeer je jullie 'nieuwe' woonruimte tot een harmonieus en ruimtelijk liefdesnest.

 

 

Wij wensen je veel succes en plezier met het samenwonen. 

 

 

Een stel pakt hun spullen in om samen te gaan wonen.

 

 

 

12 Samenwonen Space Saver Tips 

Ben je net getrouwd en ga je samenwonen? Of woon je al samen maar voelt het een beetje krap? Spring erin met deze 12 ideeën om ruimte te besparen in jullie huis, zodat jullie beiden comfortabel en gelukkig kunnen leven.

 

 

 

​​Tip 1: Ontspul in stijl

Als je lang alleen hebt gewoond, is de kans groot dat je meer spullen hebt dan je denkt. Als je gaat samenwonen, is het dus tijd om te ontspullen! Ga kritisch door je spullen en wees meedogenloos: wat heb je het afgelopen jaar niet gebruikt? Waarschijnlijk kun je zonder. Dit is hét moment om je kledingkast uit te dunnen, die overvolle keukenlades aan te pakken en de hal netjes te maken. Jouw partner brengt immers ook spullen mee. Dit is het perfecte moment om afscheid te nemen van die extra lakens en vergeten pannensets.

 

 

 

Tip 2: Een frisse start met nieuwe spullen

Je nieuwe inboedel hoeft niet alleen maar te bestaan uit spullen die jullie al hadden. Als je dubbele items vergelijkt en geen van beide lijkt geschikt om te bewaren, dan is het misschien tijd om ze allebei weg te doen en iets nieuws te overwegen. 

 

 

 

Soms kan het zinvol zijn om een item weg te gooien of te doneren dat niet past bij jullie nieuwe leven samen, en dat is prima. Sterker nog, samen een nieuwe bank of eettafel uitzoeken helpt om jullie huis als een gedeelde ruimte te laten voelen. Samenwonen is immers samen nieuwe herinneringen creëren. 

 

 

Een pas getrouwd stel shopt voor nieuwe meubels voor het samenwonen.

 

Tip 3: Multifunctioneel space saver meubilair

Multifunctioneel meubilair is een uitkomst. Zeker als jullie nieuwe huis wat kleiner is. Kijk eens kritisch naar wat je al hebt - is die gigantische bank echt nodig? - Overweeg meubelstukken die dubbel dienst doen: een poef of hocker met opbergruimte, een bed met onderlades of een bank die zowel zitruimte biedt als een opbergruimte. En wat dacht je van op maat gemaakte planken in die ongebruikte hoekjes? Elk item in je huis moet zijn plekje verdienen, zeker als elke centimeter telt!

 

 

Tip 4: Ga de hoogte in

Til je opbergruimte letterlijk naar een hoger niveau met strakke planken en handige ophangsystemen aan de muur. Dit slimme gebruik van verticale ruimte houdt je vloeren ruim en vrij, en laat je kamer groter en opener aanvoelen. Maak van je muren meer dan alleen een achtergrond: maak er functionele kunstwerken van!

 

 

Tip 5: Deuren dubbelen als space savers!

Als je gaat samenwonen, is elk stukje ruimte kostbaar. Geef de binnenkant van jullie kastdeuren een dubbele functie door er slimme rekken of haken aan toe te voegen. Perfect voor het opbergen van kleine spullen zoals sieraden of schoonmaakartikelen, waardoor je  meer leefruimte overhoudt. 

 

 

Tip 6: Ruimtebesparende ladeverdelers

Met handige ladeverdelers houd je alles van keukengerei tot sokken netjes georganiseerd en snel binnen handbereik. Zo voorkom je rommel en maak je optimaal gebruik van de beschikbare opbergruimte in elke hoek van jullie gezamenlijke thuis. Een kleine aanpassing met groot effect voor een opgeruimd leven samen!

 

 

Tip 7: Creëer zones met kamerdelers!

Trek je samen in een open ruimte? Maak het je eigen door slimme kamerdelers met ingebouwde opslag te gebruiken. Deze handige oplossing helpt om verschillende 'zones' te creëren voor ontspanning, werk of dineren, terwijl je tegelijkertijd extra opbergruimte toevoegt. Ideaal voor een georganiseerde en stijlvolle ruimte om samen te wonen.

 

 

Tip 8: Multifunctionele ruimtes

Optimaliseer de hoeken van jullie nieuwe thuis door ze voor meerdere doeleinden in te richten. Een knusse leeshoek die overdag transformeert in een efficiënte werkplek? Perfect! Dit maakt het samenwonen niet alleen leuker, maar zorgt ook dat elke vierkante meter in jullie huis zijn eigen functie heeft. 

 

 

Een stel gaat samenwonen en hangt samen kunst aan de muur.

 

Tip 9: Minimalistische decoratie

Als jullie samen een nieuw huis inrichten, kies dan voor eenvoud en stijl met minimalistische decoratie. Door het simpel te houden, creëren jullie een gevoel van ruimte en openheid die jullie thuis luchtig en uitnodigend maakt. Dit is de kunst van ‘minder is meer’, perfect voor een harmonieuze en rustgevende woonomgeving.

 

 

Tip 10: Slimme space savers in de badkamer

Benut elke centimeter van jullie badkamer door de ruimte boven het toilet te gebruiken voor extra planken en kies voor doucherekken die over de douchekop hangen. Deze slimme oplossingen vergroten je opbergruimte zonder in te leveren op stijl of comfort. Ideaal als je gaat samenwonen en je badkamer netjes en georganiseerd wilt houden!

 

 

Tip 11: Ruimtebesparing in de keuken

Samenwonen betekent ook creatief omgaan met de ruimte in de keuken. Waarschijnlijk neem je allebei behoorlijk wat keukenspullen mee. Begin daarom eerst met het sorteren van je spullen en doe dubbele spullen weg.

 

 

Hang potten en pannen waar mogelijk aan een rek aan de muur of het plafond om ruimte in de keukenkastjes te besparen. Een magnetische messenhouder is een ideale space saver en zorgt voor een strak en opgeruimd aanrecht.

 

 

De binnenkant van kastdeuren is perfect voor smalle rekjes waar je kruiden en schoonmaakmiddelen kunt opbergen. Met deze slimme tips begin je met een nette en georganiseerde keuken waarin samen koken een feestje wordt.

 

 

Tip 12: Huur opslagruimte

Je zal misschien niet alle dubbele items weg willen doen. Vooral als er waardevolle items bij zitten. Huur voor deze items een opslag als je gaat samenwonen. Zo kun je je spullen veilig bewaren voor als je op lange termijn een gezin wilt stichten of naar een groter huis wilt verhuizen.

 

 

Een gelukkig stel staat voor hun 1BOX storage unit.

 

1BOX Self Storage als space saver

Bij 1BOX Self-Storage staan we klaar om het samenwonen zo makkelijk en leuk mogelijk te maken! Van klimaat-gecontroleerde units tot handige drive-up garageboxen en autostalling, we hebben voor ieder wat wils. 

 

 

En als je nog tips nodig hebt over hoe je het beste je spullen inpakt in onze opslagunits, staan onze opslag managers altijd paraat! Bel gewoon 085 - 0161611 of vul een online formulier in