Samenwonen = 2x zoveel spullen! Zo ga je hiermee om

Ga je binnenkort samenwonen? Vaak ben je allebei in het bezit van behoorlijk wat spullen. Van beddengoed en keukengerei tot banken, tafels en kastjes (en ga zo nog maar even door). Wat gaat er mee naar een nieuwe woning en wat doe je weg? Hoe maak je een gezamenlijk thuis? We geven je in deze blog handige tips.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

Samenwonen tips

We zetten vier handige samenwoon tips voor je op een rijtje:

Tip #1: Overzicht maken

Maak eerst een overzicht van alle spullen die je samen hebt. Heb je allebei een stofzuiger? Beslis dan of je er twee in huis nodig hebt (en kwijt kan), of dat je de beste van de twee kiest. Zo ga je alle spullen van de lijst af: van pannen tot handdoeken.

Tip #2: Compromis sluiten

De eerste tip is natuurlijk vrij praktisch. Maar in veel gevallen heb je ook spullen die je echt niet kwijt wilt, wanneer ze bijvoorbeeld een speciale emotionele betekenis hebben. Denk aan de oude kast van je oma, of die stoel die heel fijn zit (maar die niet heel mooi meer is). Dan is het tijd voor een compromis met je huisgenoot of partner: welke items willen jullie beide écht heel graag houden? Zo krijg je een eerlijke verhouding.

Tip #3: Meubelopslag

Vooral meubels hebben vaak nog een hoge waarde, terwijl het soms een tijdje kan duren voordat je ze verkoopt op bijvoorbeeld Marktplaats. Maar een dubbele inboedel in huis is ook geen optie! Daarom is het slim om voor een tijdelijke inboedelopslag te kiezen. Je kan dan zo lang als nodig je meubels veilig opslaan.

 

Tip #4: Maak een moodboard

Het mixen van verschillende woonstijlen, kleuren en materialen is vaak lastig. Hoe ga je alles combineren? En hoe voelen jullie je allebei thuis? Maak samen een moodboard voor het interieur. Zo zie je direct welke stijl jullie beide aanspreekt en welke meubels en spullen hierbij passen. Maak vervolgens een selectie uit de spullen die jullie al hebben. En belangrijk: ga daarna ook samen shoppen voor nieuwe spullen.