Alternatief voor dure huizenmarkt: een eigen opslagruimte

Het is een trend die we nu al een tijdje zien in de markt: de Nederlandse huizenprijzen blijven stijgen, met een aankoopprijs die nu gemiddeld al tegen de 300.000 euro loopt. Het aanbod met woningen wordt alleen maar minder. Een nieuw huis met meer ruimte kopen is nu, zeker zonder grote spaarpot, dus niet gemakkelijk. Maar er is een alternatief voor meer ruimte in eigen huis. Heb je al wel eens over het opslaan van spullen nagedacht?

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

Krijg meer waarde voor je vierkante meters

Wist je dat de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter in augustus 2018 nu op bijna €2600 staat? In de duurste gemeenten van Nederland (Blaricum, Laren, Amsterdam en Wassenaar) betaal je hier nóg een stukje meer voor. In Blaricum is dit maar liefst ruim €5813 euro. Dan ben je met een opslagruimte (zoals een garagebox) een stuk goedkoper uit. Kies voor een opslagruimte wanneer je thuis teveel spullen, een uit de hand gelopen hobby of wanneer je tijdelijke ruimte nodig hebt om bijvoorbeeld te klussen.

Opslag van spullen? Zo pak je het aan

Spullen opslaan doe je in drie gemakkelijke stappen. Bepaal je behoefte, de ruimte en de tijdsperiode.

Wat wil je gaan opslaan?

Kan je de extra ruimte in huis wel gebruiken? Denk dan eerst goed na over je behoefte. Welke spullen wil je gaan opslaan? Zijn dit seizoensproducten zoals kerstspullen, tuinspullen of wintersportspullen? Of wil je juist tijdelijk meubels opslaan? Anderen dingen waar je aan kan denken (die stiekem veel ruimte innemen in huis!) zijn de opslag van administratie, archieven en gereedschap.

Welke ruimte heb je nodig?

Afhankelijk van je behoefte bepaal je daarna de ruimte die je nodig hebt. Je huurt al een ruimte voor spullen opslaan vanaf 1m3. Met onze ruimtecalculator bepaal je gemakkelijk hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Kies je ruimte (bijvoorbeeld tuin) en dan de spullen die je wil gaan opslaan. Zijn dit twee tuinstoelen, een parasol en een barbecue? Dan raden wij voor deze vier objecten bijvoorbeeld 3m3 aan ruimte aan. Heb je onverwachts toch minder of meer ruimte nodig? Ook dat is geen probleem. Je hebt bij ons altijd de mogelijkheid om te verhuizen naar een kleinere of grotere opslagruime.

De laatste stap: hoe lang ga je spullen opslaan?

En tot slot: hoe lang wil je een opslagruimte gaan huren? De minimale huurperiode bij 1Box bedraagt 1 maand. Er is geen maximale huurperiode, je kan dus spullen opslaan zo lang je zelf nodig acht. Flexibel en gemakkelijk huren zijn zaken die bij ons hoog in het vaandel staan.