7 slimme tips voor het inrichten van je opslagbox

Ga je een opslagbox huren, dan wil je efficiënt gebruik maken van de ruimte. Je betaalt per m3, dus met het praktisch inrichten van je opslagbox bespaar je direct geld. We helpen je graag op weg met deze 7 slimme tips voor het inrichten van je opslagbox.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020
  1. Bereken de ruimte

Inventariseer welke spullen je extern wil opslaan en bereken hoeveel ruimte je precies nodig hebt. Lastig in te schatten? Bij 1Box hebben we veel ervaring met het inrichten van opslagruimte en adviseren we je graag.

  1. Maak een plan

Nu je weet welke spullen in welke ruimte moeten passen kun je aan de slag met een plan. Je kunt de plattegrond op papier schetsen, of gebruik maken van een online tool zoals Floorplanner of Sweet Home 3D. Tip: Moeten de spullen goed bereikbaar blijven? Maak dan een loopruimte in het midden. Zorg ook dat de spullen die je vaak nodig hebt binnen handbereik staan.

  1. Verpak de spullen goed

Verpak je spullen goed en het inruimen van je opslagbox wordt een koud kunstje. Een (verhuis)doos is een praktisch middel, omdat je vierkante verpakkingen gemakkelijk kunt stapelen. Gebruik voor stoffen producten (zoals gordijnen en kussens) een vacuüm verpakking. Hiermee bespaar je veel ruimte! Vergeet de verpakkingsmaterialen voor breekbare spullen niet. Noppenfolie werkt bijvoorbeeld prima.

  1. Label de dozen

Zorg dat je van de buitenkant kunt zien wat er in de dozen of verpakking zit. Label daarom alle dozen! Hiermee voorkom je dat je achteraf uren loopt te zoeken naar dat ene item. De volgende tip is misschien een open deur, maar verpak spullen die ‘bij elkaar horen’ ook echt bij elkaar. Werk hierbij met logische categorieën.

  1. Maak gebruik van tools

Een opslagbox vullen kost flink wat energie. De juiste hulpmiddelen maken het werk een stuk lichter en gemakkelijker. Meestal kun je gebruik maken van een aantal tools van de verhuurder. Bij 1Box huur je eenvoudig verpakkingsmateriaal, verhuisdozen en kun je gebruik maken van een gratis aanhanger.

  1. Houd rekening met gewicht

Heb je alles netjes voorbereid en ben je zo ver om de opslagbox daadwerkelijk te vullen? Houd dan rekening met het gewicht van de verschillende dozen. Plaats zware dozen onderop en werk zo naar boven toe. De lichtste en meest breekbare spullen plaats je bovenaan.

 

 

  1. Gebruik de wanden

Simpelweg dozen stapelen heeft een groot nadeel: niet alle spullen zijn gemakkelijk bereikbaar. Heb je de onderste doos nodig, dan moet je de hele stapel verplaatsen. Met een stelling, rek of kast tegen de muur voorkom je dit soort onhandigheden. Plaats de dozen in een stelling en je kunt overal gemakkelijk bij. Met deze 7 tips is het inrichten van je opslagbox een eitje!

Meer handige tips lezen? Bekijk ons blog of neem contact met ons op voor meer informatie. Met onze jarenlange ervaring in opslagruimtes weten wij precies wat jij nodig hebt![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]