Welke spullen moet je kopen voor een soepele verhuizing: 15 onmisbare items

Welke spullen moet je kopen voor een soepele verhuizing: 15 onmisbare items

Verhuizen kan stressvol zijn. Of het nou je eerste of je vijfde verhuizing is, er komt een hoop bij kijken. Maar als je weet welke spullen je moet kopen vóór het verhuizen, wordt het een stuk gemakkelijker. 

Geschreven door
Maajidahs
Geschreven op
03-01-2024

Denk, naast standaard verhuisdozen, bijvoorbeeld aan praktisch verpakkingsmateriaal en handige organisatorische tools. Zo blijven je spullen veilig, schadevrij en georganiseerd tijdens het verhuizen, ben je snel over en voelt je nieuwe woning snel aan als thuis. 

 

Ontdek hieronder al onze expert tips en een lijst met 15 onmisbare spullen die jouw verhuizing vlotter en minder stressvol zullen maken. 

 

 

15 essentiële spullen die je volgende verhuizing veel gemakkelijker maken

Lees hieronder welke spullen je kunt kopen voor het verhuizen. Ze zullen je verhuizing aanzienlijk vergemakkelijken en je helpen om je spullen veilig, schadevrij en georganiseerd te houden tijdens de verhuizing.

 

 

1. Verschillende maten verhuisdozen

Sterke, hoogwaardige verhuisdozen in verschillende maten zijn de ruggengraat van elke verhuizing en zijn essentieel om al je spullen veilig en schadevrij te vervoeren. Het is misschien verleidelijk om voor de goedkoopste verhuisdozen te kiezen, maar die bieden niet de beste bescherming. Betaal daarom liever iets meer en investeer in kwaliteit.

 

Zorg er ook voor dat je voor elk item de juiste afmeting verhuisdoos kiest. Als stelregel gebruiken wij: “hoe zwaarder het voorwerp, hoe kleiner de verhuisdoos”'. Kleine dozen zijn ideaal voor zware items zoals boeken, terwijl grote verhuisdozen beter zijn voor lichtere spullen zoals beddengoed. 

 

Het is ook belangrijk om genoeg dozen te hebben. Hoeveel je precies nodig hebt, hangt af van de grootte van je inboedel. 

 

Tip! Vul lege ruimtes in de verhuisdoos op met speciaal inpakpapier, keukenpapier of kranten om te voorkomen dat items gaan schuiven tijdens de verhuizing.

 

 

2. Verhuis plakband & dispensers

Kwalitatief goed verhuis plakband is essentieel om dozen goed dicht te houden tijdens het spullen inpakken. 

 

Verpakkingstape-dispensers maken het afrollen en afsnijden van de plakband veel gemakkelijker en efficiënter. 

 

Tip! Gebruik tape met een ‘breekbaar’ label om dozen die breekbare items bevatten te markeren en ervoor te zorgen dat de verhuizers er voorzichtig mee zijn.

 

 

3. Bubbelfolie & verhuisdekens

 

Noppenfolie om breekbare items te beschermen tijdens een verhuizing.

 

Noppenfolie, ook wel bubbelfolie of bubbeltjesplastic genoemd, is een perfect verhuismateriaal voor het inpakken van breekbare spullen zoals glaswerk en porselein. Zorg ervoor dat de noppenkant van het folie — dus de bubbeltjes — naar binnen wijst. Dit beschermt je spullen het best en houdt ze op hun plek. 

 

Verhuisdekens bieden extra bescherming tegen krassen en stoten als je grote, delicate meubels of items zoals een piano gaat verhuizen. Je kan opslagdekens overigens ook gebruiken om de ruimte in de verhuiswagen optimaal te benutten en ze als buffer tussen verschillende spullen te plaatsen.

 

Tip! Wikkel kledingkasten en ladeblokken in met beschermfolie. Zo blijven deurtjes en lades dicht tijdens het tillen en kun je lichte spullen, zoals onderbroeken en sokken, gewoon in de lades laten liggen.

 

 

4. Meubelhoezen

 

Verhuisdekens beschermen meubels tijdens de verhuizing

 

Meubelhoezen beschermen je meubels tegen stof, vuil en krassen tijdens het verhuizen. Er zijn verschillende soorten meubelhoezen beschikbaar, passend bij alle types meubelstukken. 

 

Zorg ervoor dat je de juiste maat en soort meubelhoezen kiest voor een optimale bescherming. Voor de bank gebruik je een bank beschermhoes en voor de stoelen is er een speciale fauteuil beschermhoes. 

 

Tip! Bij 1BOX hebben we verschillende maten meubelhoezen beschikbaar.

 

 

5. Matrashoes

Een opberghoes voor je matras is essentieel om je matras schoon en droog te houden tijdens de verhuizing. Matrashoezen zijn verkrijgbaar in verschillende maten (één- en tweepersoons), zodat ze passen om elk type matras. Dit is vooral belangrijk als je gaat verhuizen op een regenachtige dag en je matras(sen) mogelijk blootgesteld worden aan buitenomstandigheden. 

 

Tip! Kies voor een matrashoes gemaakt van stevig plastic. Dit geeft je meteen houvast voor het vervoeren van je matras. Bovendien houdt het je matras langdurig beschermd tijdens eventuele opslag.  

 

 

6. Labels en viltstiften

Een van de spullen die je zeker moet kopen als je gaat verhuizen, zijn labels en viltstiften. 

 

Tip! Schrijf niet alleen op wat er in elke doos zit, maar ook naar welke kamer het moet op je nieuwe adres. Dan kunnen de verhuizers de dozen meteen in de juist kamer zetten bij het uitladen. 

 

 

7. Allesreiniger

​​Een effectieve allesreiniger is een must voor het schoonmaken van je oude en nieuwe huis en is handig om bij de hand te houden voor eventuele ongelukjes tijdens de verhuizing. 

 

Tip! Kies voor een milieuvriendelijke reiniger die op verschillende oppervlakken gebruikt kan worden. Het handigst is een spray fles.

 

 

8. Vuilniszakken

Sterke vuilniszakken zijn essentieel voor het weggooien van afval en ongewenste items tijdens het inpakken van je spullen en de schoonmaak van je oude en nieuwe huis.

 

Wist je dat vuilniszakken ook ideaal zijn voor het verhuizen van je kleding? Bind alle kledingstukken samen in een grote, stevige vuilniszak. Je de kleren zelfs met hangers en al uit de kast in de verhuiswagen laden, met een vuilniszak eromheen. In je nieuwe huis hang je ze dan net zo makkelijk weer op. 

 

Tip! Gebruik extra grote en sterke vuilniszakken en let erop dat ze zijn gemaakt van gerecycled of biologisch afbreekbaar materiaal.

 

 

9. EHBO-kit

Een goed uitgeruste EHBO-kit is een must voor elke verhuizing. Het kan worden gebruikt voor kleine snijwonden, schrammen of andere kleine verwondingen die kunnen optreden.

 

Tip! Vergeet niet om de gegevens van de huisarts en hulpdiensten op een gemakkelijk bereikbare plaats te bewaren en sla ook deze nummers op in de telefoons van alle gezinsleden.

 

 

10. Powerbank

Een draagbare oplader of powerbank is een handige manier om ervoor te zorgen dat je altijd bereikbaar bent.

 

Tip! Zorg ervoor dat je mobiele telefoon altijd opgeladen is tijdens de verhuizing. 

 

 

11. Hangslot voor de opslag

Als je voor de verhuizing je items tijdelijk opslaat in een opslagruimte, zorg dan voor een stevig hangslot om je bezittingen te beveiligen.

 

Tip! Je kunt een geschikt slot kopen bij de 1BOX vestiging. 

 

 

12. Gereedschap

Een basis gereedschapsset is nodig voor het monteren en demonteren van meubels, en voor andere kleine reparaties die nodig kunnen zijn tijdens de verhuizing.

 

Tip! Voor snelle klusjes is een schroevendraaier met meerdere bitjes heel handig. Dit type schroevendraaier wordt geleverd met verwisselbare punten, die gebruikt kunnen worden voor allerlei taken, zoals het verwisselen van hardware en het aandraaien van schroeven.

 

 

13. (Meubel)hondje

Een hondje is een hulpmiddel op wieltjes en is ideaal voor het verplaatsen van zware meubels, dozen en als je zware apparatuur zoals de wasmachine gaat verhuizen. Het maakt het verplaatsen van zware items veel eenvoudiger en sneller en je spaart je rug. 

 

Tip! Je hoeft het meubelhondje niet te kopen voor je verhuizing. Je kan er ook gemakkelijk eentje huren bij je lokale bouwmarkt. 

 

 

14. Verhuislift

Ga je verhuizen naar een appartement op een hoge verdieping? Overweeg dan een verhuislift. Deze hoef je niet te kopen maar kan je gewoon huren voor de dag van de verhuizing en zal je enorm veel tilwerk en tijd besparen.

 

Tip! De installatie en handeling van een verhuislift vergt ervaring. Heb je dat niet? Huur dan een verhuislift met een ervaren bediener. Je regelt de verhuizing dan zelf maar hoeft je geen zorgen te maken over de verhuislift. Die wordt bij je afgeleverd, opgebouwd, bediend, afgebroken en weer opgehaald. 

 

 

15. Transport

De juiste verhuiswagen kiezen is belangrijk. Het is uiteraard een must dat de verhuiswagen of aanhanger groot genoeg is voor je totale inboedel en tijdens de verhuizing moeten je spullen goed vastgezet kunnen worden om schade te voorkomen. 

 

Tip! Kies ervoor een elektrische verhuiswagen te huren om je verhuizing een stuk duurzamer te maken!

 

 

1BOX maakt je stressvrije verhuizing af

verhuizen met een duidelijke lijst spullen

 

Voor een soepele verhuizing is het kopen van de juiste spullen dus essentieel. 

 

Bij 1BOX Self Storage begrijpen we tegen welke uitdagingen je kunt aanlopen als je gaat verhuizen. Bij al onze opslaglocaties bieden we daarom een uitgebreid assortiment aan hoogwaardig verpakkingsmateriaal. Van goede verhuisdozen, beschermingsmateriaal tot handige tools: bij ons vind je alles onder één dak. 

 

Begeef je dus snel naar een van onze vestigingen om alle essentiële spullen te kopen die je nodig hebt voor een stressvrije verhuizing. Daarnaast staan onze vriendelijke verhuis- en verpakking experts altijd voor je klaar met de beste adviezen en tips. Om je verhuizing volledig stressvrij te maken, huur je bij ons bovendien gratis een aanhanger. 

 

Wil je helemaal goed beslagen ten ijs komen? Gebruik dan zeker ook onze ultieme verhuis checklist.

 

Jouw stressvrije verhuizing begint bij 1BOX Self Storage!