Opslagruimte huren in Breda? Zo vind je de perfecte unit

Opslagruimte huren in Breda? Zo vind je de perfecte unit

Als deskundigen op het gebied van opslagruimtes, begrijpen wij hoe uitdagend het kan zijn om de juiste opslagfaciliteit te vinden. Of je nu op zoek bent naar extra ruimte voor je persoonlijke bezittingen of voor je zakelijke goederen, deze blog zal je helpen bij het maken van de beste keuze.

Geschreven door
Maajidahs
Geschreven op
08-08-2023

Het vinden van de juiste opslagruimte kan een uitdaging zijn, vooral in een stad als Breda, waar de vraag naar opslagfaciliteiten groot is. Er zijn bij het zoeken veel factoren om rekening mee te houden, zoals de grootte van de ruimte, de locatie, de beveiliging, de toegankelijkheid en natuurlijk de kosten. Een verkeerde keuze kan leiden tot frustraties, schade aan waardevolle spullen en zelfs financiële gevolgen hebben.

Met deze blog zal dat niet gebeuren. We beschrijven elke stap om je te helpen de perfecte opslagruimte in Breda te vinden, en geven je waardevolle tips voor een soepele en efficiënte opslag ervaring.

 

Waarom moet je onderzoek doen voordat je een opslagruimte huurt in Breda? 

Een goed begin is het halve werk. Onderzoek doen voordat je een opslagruimte huurt in Breda is daarom heel belangrijk. Je kan jezelf zo een hoop frustratie en ellende besparen. 

 1. Geschikte opslagruimte: Doe onderzoek naar de verschillende opslagfaciliteiten in Breda en vergelijk ze met elkaar. Zo kan jij een opslagruimte vinden die past bij jouw wensen en eisen. Onderzoek factoren zoals de grootte van de opslagruimte, de beschikbare voorzieningen (zoals klimaatbeheersing of beveiligingssystemen) en de locatie van de faciliteit.
 2. Kostenbesparingen: Door de prijzen van verschillende opslagfaciliteiten in Breda te vergelijken kan je de beste prijs/kwaliteitverhouding vinden. Natuurlijk wil je binnen je budget blijven en voorkomen dat je onnodig veel betaalt voor je opslagruimte, maar het is wel belangrijk dat je daarvoor niet inlevert op andere belangrijke aspecten zoals veiligheid. De goedkoopste faciliteiten zijn namelijk niet altijd de beste.
 3. Gemoedsrust: Door beoordelingen en ervaringen van andere klanten te lezen, kan je inzicht krijgen in de kwaliteit van de dienstverlening, de betrouwbaarheid van de faciliteit en de algemene tevredenheid van eerdere huurders. Zo kan je voldoende informatie verzamelen om een verstandige keuze te maken en met vertrouwen jouw waardevolle spullen op te bergen.
 4. Goede voorzieningen en beveiliging: Gedegen onderzoek helpt je ook om meer te weten te komen over de voorzieningen en beveiligingsmaatregelen van verschillende opslagfaciliteiten. Het is heel belangrijk om zaken als beveiligingscamera's, toegangscontrolesystemen, verzekering en andere aspecten te controleren om de veiligheid en bescherming van je bezittingen te waarborgen.

 

Opslagruimte huren in Breda: Hoe vind je de perfecte unit?

 

 

Het huren van een opslagruimte in Breda is een uitstekende oplossing voor het opbergen van overtollige items waar je thuis geen ruimte voor hebt. Het vinden van de perfecte unit kan echter een uitdaging zijn. Hier zijn enkele stappen die je helpen om de perfecte unit te vinden.

 

Stap 1: Maak een inventarisatielijst

Hoewel het creëren van een uitgebreide inventarisatielijst enige inzet vereist, is het de tijdsinvestering dubbel en dwars waard. Met een lijst van je spullen behoud je niet alleen overzicht,  je hebt meteen ook een duidelijk register van de waarde van je spullen voor de verzekering.  

Ga bij het opstellen van je inventarisatielijst stap voor stap te werk en beschrijf alle items in één kamer voordat je naar de volgende gaat. Zo voorkom je dat je iets vergeet te vermelden.

Documenteer daarnaast per item belangrijke informatie zoals: merk, model, eventueel serienummer en oorspronkelijke prijs. Maak ook foto’s van alle opgeslagen items.  

Tot slot is het verstandig je lijst ergens op te bergen waar je altijd toegang tot hebt. Een digitale kopie is ideaal omdat je die niet alleen makkelijk kunt bewaren, je kan hem ook snel en eenvoudig updaten als dat nodig is. 

 

Stap 2: Beoordeel jouw opslagbehoeften 

Bij het evalueren van je opslagbehoeften moeten verschillende factoren in overweging worden genomen. 

 1. Duur van het verblijf: Hoe lang verwacht je je spullen op te gaan slaan? Is het voor een lange of een korte termijn? In de loop van de tijd kunnen je opslagbehoeften bovendien ook veranderen. 
 2. Toegang: Hoe vaak zal je toegang tot je opgeslagen spullen nodig hebben? Zijn de openingstijden voldoende? Wie heeft er toegang tot de unit?
 3. Veiligheid: Check alle beveiligingsmaatregelen die worden genomen zoals: camera’s, persoonlijke toegangscodes en speciale afsluitsystemen. Check ook hoe het zit met de verzekering voor je opgeslagen items. 
 4. Kosten: vraag een duidelijk overzicht van alle kosten, inclusief maandelijkse kosten, eventuele extra kosten voor specifieke diensten of voorzieningen, en eventuele vereiste aanbetalingen. Vraag ook na welke termijn de maandelijkse huur zal worden verhoogd. 
 5. Flexibiliteit: Check of de opslagfaciliteit flexibel is en het mogelijk maakt om jouw opslagruimte aan te passen als je behoeften veranderen en of dit eventuele extra kosten met zich meebrengt. 

Hoeveel ruimte je nodig hebt en welke soort ruimte vereisten, dat is natuurlijk afhankelijk van jouw opslagbehoeften. 

Ondernemers die op zoek zijn naar zakelijke opslag zullen profiteren van de mogelijkheden zoals palletopslag of archiefopslag om ruimte vrij te maken op kantoor of in het magazijn. 

Voor de opslag van huishoudelijke goederen zijn verschillende self storage mogelijkheden voor particulieren. Denk bijvoorbeeld aan goederenopslag voor algemene huishoudelijke spullen, meubels, apparaten en seizoensgebonden items, klimaatgecontroleerde opslag voor gevoelige bezittingen of autostalling voor oldtimers, campers of motorfietsen. 

Te weinig ruimte in je studentenkamer? Of heb je tijdelijke opslag van je spullen nodig gedurende een stage in het buitenland? Ook dan kan het huren van een opslagruimte in Breda uitkomst bieden. Goederenopslag is al mogelijk vanaf 1m2 dus zelfs als je niet veel op te bergen hebt, is er een geschikte ruimte beschikbaar voor jou. 

 

Stap 3: Bereken hoeveel opslagruimte je nodig hebt 

Opslagruimtes in Breda zijn beschikbaar in verschillende maten, van extra small (vanaf 1m2) tot extra large met vloeroppervlaktes van 13m2 of meer. 

Om precies te berekenen hoeveel ruimte je nodig hebt, kan je gebruikmaken van een handige opslagruimte calculator. Dit is een gebruiksvriendelijke tool waarmee je kan invoeren welke spullen je wilt gaan opslaan. De calculator berekent vervolgens precies hoeveel vierkante meters opslagruimte je nodig hebt. Zo heb je binnen no-time de juiste ruimte bepaald en voorkom je dat je betaalt voor ruimte die je niet nodig hebt of dat je niet genoeg ruimte hebt om al je spullen op te slaan. 

 

Stap 4: Houd rekening met toegankelijkheid 

Het is belangrijk om rekening te houden met toegankelijkheid tot je opslagruimte, zoals toegang tot de begane grond, brede gangen, goede parkeergelegenheid, enzovoort. Zo kan je ervoor zorgen dat je items zonder schade worden opgeslagen.

 

Step 5: Vergelijk de kosten en de huurvoorwaarden 

Zorg altijd dat je altijd goed op de hoogte bent van alle kosten en de contractvoorwaarden van de opslagfaciliteit begrijpt voordat je een huurovereenkomst ondertekend. 

Vergelijk de voorwaarden van de verschillende opslagruimtes in Breda met elkaar en let daarbij op zaken zoals de duur van het contract, opzegtermijnen en eventuele extra bijkomende kosten. Dit zorgt ervoor dat je volledig op de hoogte bent van je rechten en verantwoordelijkheden als huurder en achteraf niet tegen vervelende verrassingen aanloopt.

 

Step 6: Overleg met een expert 

Overleg met een deskundige opslag-expert om gebruik te maken van hun expertise en waardevolle inzichten. Profiteer van hun inzichten op het gebied van de juiste grootte van de unit, beveiligingsmaatregelen, klimaatbeheersing-opties en meer. Gebruik hun kennis om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw specifieke behoeften.

 

Tips om kosten te besparen op de huur van een opslagruimte in Breda

Als je kosten wilt besparen op de huur van een opslagruimte in Breda dan zijn er gelukkig enkele tips die je kunt overwegen:

 • Ruim op voordat je huurt en doe items weg die je niet langer nodig hebt of gebruikt. Hoe minder je opslaat, hoe kleiner de benodigde opslageenheid, wat je geld bespaart.
 • Maak efficiënt gebruik van de ruimte. Je betaalt de huur voor je opslagruimte per m2 en het creatief omgaan met de ruimte die je hebt, kan je dus geld besparen. Een prullenbak of wasmand kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden gevuld met spullen. Ook een opgeslagen koel- of kledingkast biedt extra opslagruimte. Verder kan je planken, pallets of andere opbergoplossingen gebruiken om de ruimte efficiënt te benutten.
 • Investeer in hoogwaardige verpakkingsmaterialen zoals kartonnen dozen, bubbeltjesplastic en verpakkingsplakband.. Dit kost je misschien in eerste instantie meer, maar op de lange termijn bespaart je dat geld omdat je onnodige schade voorkomt.  
 • Als extra service bieden de meeste opslagfaciliteiten gratis aanhanger huur, soms voor wel 2 dagen. Maak daar gebruik van. Het huren van een bestel-of aanhangwagen kan duur zijn en die kosten kan je zo dus besparen.
 • Vraag naar kortingen en acties. Misschien kom je wel in aanmerking voor een promotie of actie op het moment dat je een opslagruimte gaat huren. Dit kan je zo bijna een hele maand schelen! 
 • Overweeg een opslagruimte die flexibele huurcontracten aanbiedt met een korte opzegtermijn. Op die manier kun je de ruimte opzeggen of verkleinen als je deze niet langer nodig hebt, zonder langdurige verplichtingen.

 

Welkom bij 1Box Breda

Als jij op zoek bent naar een opslagruimte in Breda dan zijn er dus een aantal dingen die je kan doen om goed beslagen ten ijs te komen en de juiste ruimte te kiezen. Door prijzen te vergelijken, het juiste formaat te kiezen en je ruimte efficiënt te gebruiken, kan je bovendien ook nog kosten besparen. 

Bij 1Box Breda heten we je van harte welkom. Neem contact op met onze vriendelijke vestigingsmanager met al je vragen of om je te helpen met de aanvraag van een vrijblijvende offerte. Wij assisteren je graag de perfecte opslagruimte in Breda te vinden die aan al jouw opslag behoeften voldoet.