Op wereldreis? Dit doe je met je spullen

Een veelgehoorde vraag wanneer je op wereldreis gaat: wat doe je met je spullen? Vrienden en familie wil je immers ook niet met je hele inboedel opzadelen. We geven je in dit artikel enkele handige tips hoe je dit het beste aan kan pakken.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

 

Inventariseer en minimaliseer

Een wereldreis is een goed excuus voor een grote schoonmaak. Plak etiketten op al je spullen en deel ze op in de volgende categorieën:

  • Spullen voor de verkoop die nog geld waard zijn: ideaal om je wereldreis nog wat verder te sponsoren
  • Spullen voor de kringloop of als donatie
  • Spullen die rechtstreeks richting de vuilstort kunnen
  • Inboedel die je zeker wil bewaren (zoals meubels) sla je gemakkelijk op in een tijdelijke opslag. Niet alleen meubels zijn interessant voor opslag, maar ook spullen van emotionele waarde zoals foto’s en boeken. Het maakt dan niet uit of je nu 3 maanden op reis gaat of een jaar; opslagruimtes zijn voor flexibele periodes te huur.
  • Essentiële items die meegaan op reis in je backpack of koffer, zoals kleding, camera, toiletspullen en andere handige gadgets voor op reis

Maak deze selectie van spullen ruim van te voren, zeker als je van plan bent om veel spullen te verkopen.

Tijdelijke opslag inboedel: dit moet je weten

Een deel van je inboedel zal zeker in categorie vier vallen van ons bovenstaande overzicht. Er zijn enkele zaken belangrijk om te inventariseren voordat je een tijdelijke opslag voor je inboedel regelt:

  • Bepaal je behoefte: welke spullen wil je opslaan in een tijdelijke opslagruimte?
  • Bereken de ruimte die je nodig hebt om deze spullen op te kunnen slaan. Met onze handige ruimtecalculator bereken je precies hoeveel ruimte je nodig hebt. Voor een salontafel, vloerkleed en televisie heb je bijvoorbeeld een ruimte nodig van 1m3
  • Tot slot bepaal je de huurperiode van je tijdelijke opslagruimte. Mocht je eerder terugkomen of je reis toch nog iets verlengen is dit ook geen probleem bij 1Box.

Opslag van je spullen tijdens een wereldreis is dus zeker iets waar je van te voren goed over na moet denken, maar wat uiteindelijk eenvoudig te regelen is. Door te kiezen voor een tijdelijke opslagruimte staan jouw spullen tijdens jouw reis veilig en kan je er na je reis weer gelijk gebruik van maken. Ook zadel je vrienden en familie niet op met jouw inboedel.