De ideale indeling van je opslagruimte

De ideale indeling van je opslagruimte

1BOX biedt verschillende formaten van opslagruimtes aan. Van kleine opbergruimtes tot units die groot genoeg zijn om alle spullen van een huis en/of bedrijf op te bergen. Het selecteren van het juiste formaat van de opslagruimte is erg belangrijk. Je wilt graag zeker weten dat je niet te weinig of juist teveel ruimte hebt voor al je spullen.

Geschreven door
Kim Kes
Geschreven op
17-12-2021

Maak een detailleerde inventarisatie van de spullen die je wilt opslaan. Tel het aantal verhuisdozen, meubels en apparaten op zodat je een goede inschatting kunt maken van de ruimte die je nodig hebt. Mocht je advies nodig hebben bij het inschatten hiervan, neem gerust contact op met 1BOX. De opslagspecialisten van 1BOX staan graag voor je klaar.

De indeling van je opslagruimte: begin bij het doel
Het doel waarvoor je de opslag nodig hebt vormt de basis van een goede inrichting. Wil je vaak in de ruimte zijn en wil je gemakkelijk bij alle spullen komen? Zorg dan voor een looppad en plaats stellingkasten die je tegen de muur kan zetten. Wil je efficiënt een opslagruimte huren en zo min mogelijk kosten hebben? Maak gebruik van de hoogte van de unit. Grote meubels nemen veel ruimte in beslag waardoor er maar weinig vierkante meters overblijven over voor de rest de rest van de spullen. Dit los je op door de meubels op de kant te plaatsen, kasten uit elkaar te halen en tafelpoten te demonteren. De keuzes die je vooraf maakt zijn niet alleen bepalend voor het gemak van het gebruik van een opslagruimte, maar ook voor de portemonnee. Niet onbelangrijk natuurlijk.

Met een slimme indeling van de opslagruimte bespaart u geld
Om de opslagruimte netjes en opgeruimd te houden adviseert 1BOX goed na te denken over hoe de spullen worden ingepakt. Dit zorgt niet alleen voor het efficiënt kunnen inrichten van de unit, wat kosten bespaart. Ook het veilig inpakken beschermt uw dierbare spullen tegen beschadiging tijdens het verhuizen. U moet er toch niet aandenken dat uw mooie dressoir, salon tafel of led tv vol met beschadigingen in huis komt te staan?

Bij 1BOX hebben we een ruim assortiment van verhuisdozen. Alle onze verhuisdozen zijn gemaakt van verstevigd karton en zorgen daarom voor de hoogste kwaliteit. Hierdoor zijn de 1BOX verhuisdozen perfect geschikt voor het opbergen van zwaardere spullen, zoals boeken en gereedschap. De 1BOX verhuisdozen zijn beschikbaar in 3 formaten: klein, medium en groot. Door gebruik te maken van verschillende formaten kan goed gebruik maken van de hoogte van de unit. Je kunt ze hoog stapelen zonder dat de dozen inzakken. De 1BOX verhuisdozen zijn tevens zeer gemakkelijk in gebruik en je hebt geen tape nodig hebt om deze te sluiten. Bovendien kan je de 1BOX verhuisdozen.

Onze tip is om daarnaast gebruik te maken van labels en deze labels op de verhuisdozen te plakken. Hierdoor kan je gemakkelijk onthouden wat in welke verhuisdoos is opgeslagen. Dat scheelt weer een hoop gedoe als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een de verhuisdoos met alle kerstspullen.

Meer weten over hoe je jouw opslagruimte zo praktisch mogelijk kunt indelen?
Bij 1BOX snappen we wat jij nodig hebt. Daarom kun je altijd bij ons terecht met al je vragen. Onze specialisten staan voor je klaar en kunnen al je vragen beantwoorden.

Meer opslagruimte nodig? Huur een grotere opslagruimte!
Heb je de afgelopen jaren heel veel spullen verzameld, heb je je opslagruimte zo praktisch mogelijk ingericht maar lukt het nog steeds niet om al je spullen in je opslagruimte kwijt te kunnen? Dan biedt een grotere opslagruimte wellicht een uitkomst. Bij 1BOX kan je gemakkelijk en kosteloos overstappen naar een andere opslagruimte. Neem contact op met een van onze vestigingsmanagers om de opties hiervoor te bespreken.