Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

Een voorzichtig lente zonnetje breekt door en het begint direct te kriebelen. Het voorjaar komt eraan. Een goed moment na de donkere wintermaanden om het huis eens flink op te ruimen. Het wordt lente, dus tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak.

Geschreven door
Thijs
Geschreven op
01-04-2022

Een voorzichtig lente zonnetje breekt door en het begint direct te kriebelen. Het voorjaar komt eraan. Een goed moment na de donkere wintermaanden om het huis eens flink op te ruimen. Het wordt lente, dus tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak.

 Handige aanpak
Om heerlijk fris het voorjaar in te gaan is het verstandig dat je alles eerst goed opruimt en dan pas begint met de voorjaarsschoonmaak. Bij opruimen hoort vaak ook rommel maken. Dingen uitzoeken en keuzes maken. Keep it or leave it.

Opruimen en schoonmaken kost tijd. Dus begin niet zomaar, maar maak vooraf een praktisch voorjaarsschoonmaak schema. Bedenk met welke ruimte je bijvoorbeeld begint en maakt deze ruimte ook eerst af voordat je aan een volgende ruimte begint!

Met een voorjaarsschoonmaak schema voorkom je dat je halverwege het schoonmaken geen zin meer hebt, omdat je bijvoorbeeld het overzicht kwijt bent. Door de schoonmaak op te breken in kleinere activiteiten en deze in je agenda te zetten blijft het overzichtelijk. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Winter spullen eruit
Nu het voorjaar aanbreekt is het goed te kijken naar wat je de komende maanden niet nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan wintersport spullen. Was na je skivakantie alles en laat het goed drogen. Te kleine handsschoenen of kapotte sokken geef je direct een andere bestemming en wat je wilt bewaren berg je netjes op in bijvoorbeeld afsluitbare opbergboxen. Hetzelfde geldt voor kerst spullen. Komende tijd ga je dit niet nodig hebben dus zorg dat dit zorgvuldig opbergt. Kom je in huis ruimte te kort? Bij 1BOX bieden we seizoensopslag. Sla je spullen bij ons op en haal ze op wanneer je ze weer nodig hebt.

 Zomer spullen erin
De winter laten we achter ons en de zon laat zich weer vaker laat zien. Tijdens de voorjaarsschoonmaak bereiden we ons voor op het nieuwe seizoen. Zo kunnen de tuinmeubels of de BBQ weer de tuin in. Heerlijk toch, dat eerste kopje koffie in de lentezon!

Helemaal lekker wordt het als de temperatuur stijgt en we weer luchtige kleren aan kunnen. Dus hup wintergarderobe eruit en hop de zomergarderobe erin. Puilen jouw kasten uit en weet je niet waar je jouw kleren kwijt kunt? Bedenk eens of je jouw wintergarderobe tijdelijk kunt opslaan in een opslagruimte bij 1BOX bijvoorbeeld. Bekijk hier hoe het werkt of neem contact met ons op, onze specialisten denken graag met je mee.

Banden wissel
In maart/april wordt het tijd om de winterbanden in te wissel voor de zomerbanden. Een groot nadeel van het bewaren van autobanden is dat ze veel ruimte in beslag nemen. We kennen in Nederland wisselvallig weer, maar je winterbanden heb je echt komende maanden niet nodig. Zonde van de ruimte. Een slimme oplossing is door te kiezen voor bandenopslag.

Interieur make-over
Voor sommige is het aanbreken van het voorjaar ook de ideale aangelegenheid om lekker in huis te schuiven met meubels. Een nieuwe inrichting of zelfs een complete make-over van het interieur maakt dat jouw huis als nieuw en voorjaars ready aanvoelt. Schuif jij graag met meubels, wissel jij regelmatig jouw vloerkleed of kunst aan de muur, maar wilt jij wel alles bewaren? Bereken in onze opslagcalculator hoeveel opslagruimte je nodig hebt om deze meubels op te slaan. Je kan in de calculator snel en gemakkelijk per ruimte in huis meubels en items aanklikken om een inschatting van de benodigde opslagruimte te krijgen.

Succes met de voorjaarsschoonmaak! Heb jij nog vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze opslaglocaties en neem vrijblijvend contact op.