Meubels voorbereiden voor opslag

Wanneer je meubels naar een opslagruimte verplaatst draait het in de uitvoering om de details. Daarnaast is het belangrijk om de juist opslagruimte te kiezen. Voor antieke meubels is het namelijk cruciaal om ze in een klimaat gecontroleerde unit te plaatsen. Door de basics op een rijtje te hebben blijven je waardevolle spullen in een betere conditie. Bekijk daarom de onderstaande tips.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

De basis onder de knie krijgen

Om de kans op beschadigingen bij meubel opslag zoveel mogelijk te beperken zijn er enkele algemene tip. Zo is het verstandig om stoelen of tafels zoveel mogelijk te demonteren. Hierdoor creëer je ook direct ruimte voor andere spullen. Mocht het niet mogelijk zijn om artikelen te demonteren, zorg er dan voor dat ze staand worden opgeslagen. Plaats de meubels het liefst op voetjes zodat het geheel goed geventileerd blijft.

Houten meubels opslaan

Het gebruik van de juiste cover en afwerking helpt om je houten meubels in betere conditie te houden. Dek houten stoelen of dressoirs af met een deken om beschadigingen tijdens transport te voorkomen. Behandel het hout met een geschikte olie zodat de vochtbalans op peil blijft.

Meubels opslaan tips

  • Bedek tafels met dikke dekens voor extra bescherming. Tijdens opslag wordt het tafelblad vaak gebruikt om dozen op te zetten. Gebruik schilderstape om glazen tafelbladen vast te zetten.
  • Kies voor een klimaat gecontroleerde opslag unit. Hout is namelijk gevoelig voor warmte en vocht.
  • Haal lades uit een houten ladekast en wikkel ze voor extra bescherming in dekens of handdoeken.
  • Het is raadzaam om stoffen voorwerpen zoals matrassen of stoelen te behandelen met speciale antibacteriële reinigingsmiddelen. Zorg er wel voor dat alles goed droog is voordat alles wordt opgeslagen. Volg de volgende tips voor het zo goed mogelijk opslaan van banken, lederwaren en matrassen.
  • Behandel leren meubels vooraf zodat het vocht eruit blijft.
  • Stapel geen voorwerpen op leren meubels
  • Zet stoffen stoelen en banken op pallets. Hierdoor worden ze beter geventileerd en dus beter behouden.
  • Maak je matras schoon en plaats het in een plastic cover.

Met de bovenstaande tips ben je in staat om meubels op een veilige manier op te slaan en voorkom je eventuele schade. Ben je nog op zoek naar een klimaat gecontroleerde opslagruimte voor je meubilair? 1Box verschillende formaten verspreid over het land. Neem bij vragen gerust contact op met een van onze medewerkers.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]