Meubels opslaan tijdens verbouwing: hoe doe je dat? Tips, kosten en meer!

Meubels opslaan tijdens verbouwing: hoe doe je dat? Tips, kosten en meer!

Je staat op het punt om je droomverbouwing te beginnen, maar wat doe je met je meubels? 

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

 

Waar bewaar je meubels tijdens de verbouwing zodat ze zijn beschermd tegen stof en schade? Heb je voldoende ruimte om ze te bewaren? En hoe zorg je dat alles na de verbouwing nog steeds in topconditie is? Je wilt daarnaast natuurlijk ook ruimte en orde scheppen in de chaos die een verbouwing met zich mee kan brengen.

 

Het antwoord? Dat is makkelijker dan je denkt: huur een (tijdelijke) meubelopslag!

 

In deze blog pakken we de meest voorkomende valkuilen aan en bieden praktische oplossingen en tips voor het opslaan van meubels tijdens verbouwing. 

 

Van het huren van de juiste opslagruimte tot het voorbereiden van je meubels voor opslag, hier lees je alles wat je moet weten om deze uitdaging vol vertrouwen aan te gaan en je te focussen op het creëren van je droomhuis.

 

Hoe kun je meubels het beste opslaan tijdens verbouwing?

Een persoon die een meetlint gebruikt om de afmetingen van een groot meubelstuk, zoals een kast of bank, te meten.

 

Zonder de juiste voorbereiding kunnen je meubels tijdens de opslagperiode beschadigen door stof, vocht of schimmel. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je meubels in dezelfde staat blijven als vóór de opslag en dat je uiteindelijk tijd en geld bespaart. 

 

Laten we eens kijken hoe je dit het beste kunt aanpakken.

 

Stap 1: Schoonmaken

Begin met het grondig schoonmaken van je meubels. Verwijder stof, vuil en vlekken. Dit voorkomt dat vuil zich opbouwt en schade veroorzaakt tijdens de meubelopslag. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen voor verschillende materialen zoals hout, metaal of stof.

 

Stap 2: Inpakken

Gebruik alleen hoogwaardig verpakkingsmateriaal om je meubels in te pakken. 

 

In onze winkel vind je alles wat je nodig hebt, zoals verschillende formaten verhuisdozen, wikkelfolie en beschermende verhuisdekens. 

Gebruik speciale beschermhoezen om fauteuils en matrassen te beschermen en pak waardevolle en breekbare spullen zorgvuldig in bubbelfolie om krassen en breuken te voorkomen.

 

Stap 3: Controleer op gebroken onderdelen

Inspecteer elk meubelstuk op eventuele beschadigingen. Gebroken of losse onderdelen kunnen tijdens de opslag voor verdere schade zorgen. Repareer deze onderdelen of berg ze veilig op zoals ze zijn.

 

Stap 4: Grotere meubels demonteren

Haal grotere meubels, zoals bedden en kasten, uit elkaar. Dit bespaart niet alleen ruimte in de opslagunit, maar vermindert ook het risico op schade. Bewaar schroeven en andere kleine onderdelen in gelabelde zakjes, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden bij het remonteren.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk! Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je meubels veilig en in goede staat uit de opslag komen na de verbouwing!

 

Welk formaat opslagruimte heb je nodig voor meubelopslag?

 De 1BOX opslagcalculator wordt gebruikt om de ideale opslagruimte te berekenen.

 

Voor meubelopslag tijdens een verbouwing is het kiezen van het juiste formaat opslagruimte cruciaal. De grootte hangt af van het aantal meubels dat je wil opslaan tijdens de verbouwing. Te klein kiezen betekent dat je niet alles kwijt kunt, terwijl een te grote ruimte onnodige kosten met zich meebrengt.

 

Hier zijn enkele richtlijnen voor verschillende woninggroottes:

 

  • - Appartement/Studio: ga je een kleine studio of appartement verbouwen? Dan volstaat vaak een kleinere opslagruimte. Denk hierbij aan een unit van ongeveer 5-7 m².
  • - Woning met één slaapkamer: voor dit type woning is een middelgrote opslagruimte vaak voldoende, ongeveer 8-10 m².
  • - Woning met twee slaapkamers: heb je een woning met twee slaapkamers? Overweeg dan een opslagruimte van rond de 11-13 m².
  • - Grotere woningen: voor grotere woningen of als je veel grote meubelstukken hebt, kun je denken aan opslagruimtes van 14 m² of meer.

 

Hoeveel m² jij exact nodig hebt, is afhankelijk van de spullen die jij wilt opslaan. Maak gebruik van onze handige opslagcalculator, hiermee kun je eenvoudig en nauwkeurig berekenen welk formaat opslagruimte het beste past bij jouw behoeften.

 

Hoeveel kost het om meubels op te slaan?

Als je je afvraagt "wat kost opslagruimte?", is het antwoord: verrassend betaalbaar. Je kunt namelijk al een opslagruimte huren vanaf 4 euro per m2 per maand. 

 

Hiervoor huur je de kleinste unit, ideaal voor gedeeltelijke opslag van je inboedel of andere spullen tijdens de verbouwing. 

 

Naarmate je een grotere unit kiest, neemt de huurprijs logischerwijs toe. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de basisprijzen voor de verschillende afmetingen van opslagruimtes.

 

Formaat opslagruimte Prijzen per m²*
Mini Vanaf €4 per maand
Klein Vanaf €9 per maand
Medium Vanaf €20 per maand
Groot Vanaf €30 per maand
Extra Groot Vanaf €60 per maand

 

*voorwaarden gelden

 

Let op! Elke situatie is anders. De grootte van de opslagruimte die jij nodig hebt en de kosten die daaraan verbonden zijn, zullen daarom specifiek voor jouw persoonlijke omstandigheden berekend worden.

 

Ga je je meubels tijdelijk opslaan tijdens de verbouwing? Dan zullen de kosten beperkt blijven dankzij flexibele huurtermijnen. Je huurt een meubelopslag namelijk per maand met slechts 15 dagen opzegtermijn. Als de verbouwing klaar is, kan je het huurcontract gemakkelijk beëindigen. 

 

Kies voor veilige en betaalbare meubelopslag bij 1BOX

 

Het uitpakken van meubels na verbouwing.

 

Kortom, opslag van je meubels tijdens de verbouwing beschermt ze niet alleen tegen potentiële schade, maar het geeft je ook de mentale rust en ruimte om je te concentreren op het verbouwen van je huis.

 

Bij 1BOX Self Storage begrijpen we de uitdagingen van een verbouwing en daarom bieden we flexibele, veilige en betaalbare opslagoplossingen die perfect aansluiten bij jouw behoeften. 

 

Of je nu je hele huis gaat verbouwen of je meubels tijdelijk wilt opslaan voor een dak- of dakkapel renovatie, onze self storage units zijn ontworpen om je huisraad in perfecte staat te houden. 

 

Bovendien bieden we flexibele huurmogelijkheden en zit je nooit vast aan een lang contract. Je kunt je meubels dus opslaan voor zo lang als dat nodig is. 

 

Neem vandaag nog contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan om jouw meubels veilig op te slaan tijdens je verbouwing. Ons team van opslagexperts staat klaar om je te voorzien van de beste meubelopslag-oplossing, afgestemd op jouw unieke situatie. 

 

Kies voor gemak, flexibiliteit, veiligheid en gemoedsrust met 1BOX Self Storage- jouw partner in meubelopslag tijdens verbouwing.