1BOX Self-Storage neemt Kubox over

1BOX Self-Storage neemt Kubox over

UTRECHT, 13 september 2022 - 1BOX Self-Storage heeft per 13 september Kubox overgenomen. Met deze overname voegt 1BOX Self-Storage 6 vestigingen toe aan haar portfolio, waarvan 5 operationeel en 1 in aanbouw. Bovendien wordt ook Kubox Aan Huis overgenomen. 1BOX Self-Storage verstevigt met deze 6 vestigingen haar positie verder als self storage specialist in Nederland, naar een totaal van 28 vestigingen.

Geschreven door
Thijs
Geschreven op
13-09-2022

1BOX Self-Storage speelt met deze overname in op de toenemende vraag naar self storage in Nederland. In april nam het bedrijf al Mini-Opslag-Helmond over, met de overname van Kubox en het concept van Kubox Aan Huis, verstevigd 1BOX haar landelijke dekking.

 

"Met de overname van Kubox accelereren we onze groei. De 5 vestigingen van Kubox gelegen in Alkmaar (Robbenkoog), Alphen aan de Rijn (Prinses Margrietlaan), Schiedam (Philippusweg)  en Rotterdam (Olympiaweg en Ceintuurbaan) worden per direct overgenomen. Bovendien wordt ook de 6e vestiging gelegen in Amsterdam (Schepenbergweg), die nog in aanbouw is, overgenomen. Hiermee versterken we onze strategische marktdekking in zowel Noord- als in Zuid-Holland. Door de overname van ook Kubox Aan Huis hebben we nu ook volledige dekking in heel Nederland.” aldus Jan P. Bikker, Managing director van 1BOX Self-Storage.

 

Kubox opende in 2000 de eerste self storage in Rotterdam en is sindsdien een gerenommeerde speler in de self storage industrie. De werkzaamheden van Kubox worden geïntegreerd in de bedrijfsvoering van 1BOX Self-Storage. Jurgen Bulterman (Director of Operations van 1BOX Self-Storage) geeft aan dat de Kubox vestigingen en het personeel onder de vlag van 1BOX Self-Storage verder zullen gaan. Bulterman: “Met een team van 19 zeer toegewijde medewerkers, levert het team van Kubox een topprestatie iedere dag. De klant op nummer 1 zetten zit in het DNA van Kubox. Dit is een perfecte fit met de bedrijfsvoering van 1BOX Self-Storage. We zullen deze lijn uiteraard voortzetten in onze bedrijfsvoering. We gaan de krachten bundelen om de klant te blijven voorzien in de toenemende vraag naar opslagruimtes buitenshuis.” 

 

Jan Loots, Chief Financial Officer van 1BOX Self-Storage: “Met de aankoop van Kubox gaan we als bedrijf de volgende fase in. Hiermee versterken we onze positie verder en zullen we meer slagkracht krijgen. Kubox is een sterke partner en met deze aankoop zullen wij versneld invulling geven aan onze strategische visie.”

 

Kubox staat bekend om de goede service en expertise van onze medewerkers. Door de overname van 1BOX Self-Storage kunnen ze verdere schaalvergroting realiseren. Hierdoor kan 1BOX nog sterker groeien, terwijl ze de vertrouwde service in onze vestigingen kunnen behouden.” aldus Rolf van Berkel, de Algemeen Directeur van Kubox.

 

 

(van links naar rechts: Jan Loots, Rolf van Berkel, Jan P. Bikker, Jurgen Bulterman)