Werken vanuit huis? Zo kun je een optimaal thuiskantoor inrichten

Werken vanuit huis? Zo kun je een optimaal thuiskantoor inrichten

Thuiswerken - we kennen het tegenwoordig allemaal. Nooit eerder was een fijne thuiskantoor inrichting zo belangrijk als nu. Maar hoe creëer je nu een perfect thuiskantoor, zeker als je weinig ruimte hebt? Met deze tips zorg jij binnen no time voor een fijn én ruim thuiskantoor.

Geschreven door
Kim Kes
Geschreven op
21-10-2021

1. Zoek de juiste plek voor je thuiskantoor


De juiste plek voor je thuiskantoor is erg belangrijk. Je zou de juiste plek kunnen vinden door goed te kijken naar de lichtinval in je huis of kamer. Probeer je thuiswerkplek zo te plaatsen dat je laptop of computer dwars staat ten opzichte van het raam. Zo voorkom je dat je zelf last hebt van een felle zon, maar ook dat je spiegeling krijgt op je scherm! Is dit niet mogelijk? Probeer dan te werken met zonwering of gordijnen.

2. Geen ruimte? Sla tijdelijk spullen op!

 Voldoende ruimte is belangrijk voor je thuiskantoor inrichting: rust om je heen zorgt ervoor dat je geconcentreerd kunt werken. Probeer daarom je thuiswerkplek opgeruimd te houden. Heb je een klein huis of een studentenkamer en is het lastig om voldoende ruimte te creëren voor jouw thuiswerkplek? Kijk dan eens of je sommige meubels tijdelijk kunt opslaan, in een opslagruimte bij 1Box bijvoorbeeld. Bekijk hier hoe het werkt of neem contact met ons op, onze specialisten denken graag met je mee.

 

3. Je productiviteit stimuleren

Tijdens het thuiswerken kun je snel afgeleid raken. De volle wasmand die al dagen je naam roept, de afwas waar je gisteren geen zin in hebt óf de hond die volop gebruik wil maken van alle extra mogelijkheden om met je te knuffelen. Probeer in ieder geval dezelfde werktijden aan te houden als op kantoor. Zorg voor een overzichtelijke agenda of to do lijst. En zorg ook voor regelmatige koffiepauzes. Want eerlijk is eerlijk, een extra knuffelmomentje met de hond is een prima onderbreking van je thuiswerkdag!

4. Thuiskantoor inspiratie: extra sfeer (én creativiteit) creëren

 Zeker in een kleine woning is het belangrijk om een sfeervolle thuiswerkplek in te richten. Als je de hele avond of je hele weekend tegen een saai bureau aankijkt, wordt het er niet leuker op thuis. Gelukkig kun je, ook in kleine ruimtes, makkelijk sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan kleine planten op je bureau - of een hangplant aan het plafond. Planten voegen snel sfeer toe én zijn ook nog eens goed voor je creativiteit. Win-win!

5. Ruim aan het einde van de dag je spullen op

 Een goede, sfeervolle thuiswerkplek inrichting is natuurlijk hartstikke fijn, maar we kunnen ons voorstellen dat je aan het eind van de dag wel klaar bent met je werk. Daarom is het belangrijk om je bureau op een slimme manier in te delen. Zorg bijvoorbeeld voor een kastje onder je bureau, waar je aan het eind van de dag je spullen in kunt opbergen. En wil je helemaal niet meer tegen je bureau aankijken of heb je zelfs na een opslagruimte huren niet veel plek voor je thuiskantoor? Zoek dan eens naar een opklapbureau. Daarmee creëer je helemaal met weinig ruimte een mooie, fijne thuiswerkplek.