Tips voor het indelen van je opslagruimte

Je kent het wel. Je gaat verhuizen en kunt niet wachten om in je nieuwe onderkomen te trekken. Tijdens de voorbereiding gooi je, zonder er bij na te denken, alles in dozen, je krabbelt er nog snel iets op en slaat de dozen de komende tijd op in de garage. Drie maanden later is het moment aangebroken om de dozen uit te laden en wat blijkt? Alles ‘lijkt’ verdwenen.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

1.     Gebruik goede kwaliteit dozen

 

Hoewel kartonnen dozen tegenwoordig van prima kwaliteit zijn, geven wij de voorkeur aan doorzichtige plastic opbergdozen. Het voordeel van doorzichtige containers is dat je direct kunt zien wat erin zit. Zeker wanneer dozen hoog staan opgestapeld hoe je niet perse alle dozen door te spitten om te zien wat voor spullen er in de onderste doos zitten.

 

2.     Label alles (specifiek)

Het gebruik van tekstlabels voorkomt een urenlange speurtocht naar dat ene stekkertje. Ben in het gebruik van tekstlabels ook specifiek. Schrijf niet lukraak ‘Keukengerij’ wanneer de eerste doos uit de keuken gevuld is maar schrijf liever: Borden, bestek en linnen. Zorg bij het opbergen dat de labels naar voren wijzen zodat ze in een oogopslag te lezen zijn. Plaats desnoods twee identieke labels. Eén bovenop en één aan de zijkant. Een sticker kan bij het verplaatsen van een doos namelijk verloren gaan. Maak tenslotte een kopie van de gehele lijst en bewaar hem veilig. Dit kan nog van pas komen wanneer de verzekering moet worden ingeschakeld.

 

3.     Beperk de inhoud van de opslagruimte

Wanneer je spullen hebt opgeslagen komt het regelmatig voor dat je bepaalde voorwerpen in de tussentijd nodig hebt. Houd de opslag unit daarom georganiseerd en prop deze niet vol. Vaak heb je de ruimte nodig om het een en ander ter plekken uit te zoeken. Bewegingsvrijheid kan daarbij een wereld van verschil maken. Creëer paden en zet dozen die je waarschijnlijk vaker nodig hebt vooraan.

 

4.     Gebruik opslaghulpmiddelen

Om georganiseerd te werk te gaan kunnen hulpmiddelen zoals fietsenrekken, haken of stallingen worden gebruikt. Hierdoor kan ruimte worden gewonnen waardoor je meer uit je beperkte ruimte kunt halen.

Bij het opslaan van je waardevolle spullen is een goede voorbereiding het halve werk. Begin daarom op tijd en bekijk wat voor ruimte je nodig hebt om al je voorwerpen netjes en georganiseerd te stallen. Denk bij de voorbereiding niet dat je je spullen gemakkelijk terug kunt vinden, want vaak verstrijken er maanden voordat je ze weer nodig hebt.

Heb je niet voldoende plek in je garage dan kun je altijd een opslagruimte huren bij 1Box. Wij hebben opslagboxen die 24/7 bewaakte worden. Bovendien kan ons team je altijd adviseren over het effectief inrichten van je opslagruimte.