Te weinig ruimte in huis? 5 praktische opruimideeën

Je huis is groot genoeg, maar kom je toch ruimte tekort? Tijd om weer eens op te ruimen! We geven je 5 praktische opruimtips. Zoals goederen opslaan, opruimen per kamer en spullen selecteren volgens de ‘houden, verkopen of weggooien’ manier. Lees snel verder!

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

Tip #1: Verzamel al het papierwerk in huis

Kranten, tijdschriften, administratie, brieven, reclame: vaak komen deze zaken overal door het huis te liggen in stapeltjes. Maar ga je echt dat magazine van een paar maanden geleden nogmaals lezen? Wees kritisch en gooi alles weg wat je echt niet meer gebruikt. Papierwerk ziet er erg ongeordend eruit en neemt onnodig veel ruimte in huis in.

Tip #2: Opslag meubels, goederen en gereedschap

Heb je bepaalde dingen in huis die je amper gebruikt door het jaar heen? Denk hierbij aan koffers, tuingereedschap, skispullen of een surfboard. Deze spullen nemen wel erg veel ruimte in huis of je garage in, zonde! Sla deze goederen daarom op in een goederenopslag. Dit bespaart je veel ruimte en je kunt bij deze spullen wanneer dit noodzakelijk is.

Tip #3: Ruim per kamer op

Opruimen is van niemand een echte 'hobby'. Wanneer je in een keer alles gaat opruimen is dit vaak te veel, wat resulteert dat je halverwege afhaakt door het vele werk. Begin in één kamer en als deze helemaal is opgeruimd ga je pas door naar de volgende.

Tip #4: Houden, verkopen of weggooien?

Naast het netjes opruimen van de spullen die je in huis hebt, is het slim om dit moment gelijk te gebruiken om te bepalen of er ook spullen zijn die je niet meer wilt bewaren. Maak een selectie: of je bewaard de spullen en ruimt ze netjes op, of het zijn dingen die je gaat verkopen, of dingen die je weggooit. Zo hou je direct erg veel ruimte over in huis!

Tip #5: Voorkom dat een grote opruimdag weer nodig is

En tot slot onze laatste opruimtip: voorkomen. Het is veel meer werk om na een aantal weken alles weer op te ruimen, dus alles bijhouden is een betere optie. Maak een ritueel van vaste opruimklusjes: ruim losliggende spullen op in huis, leg kleding gelijk in een wasmand (en niet op de stapel in je slaapkamer) en verwerk papierwerk direct.

Bij 1Box zijn we experts op het gebied van opruimen en de opslag van spullen. Van gereedschap opslag tot administratie: bij ons ben je altijd aan het juiste adres.