Opruimwoede? Zo ruim je je huis optimaal op!

Opruimwoede? Zo ruim je je huis optimaal op!

Last van opruimwoede? Dan ben je niet de enige! Nu weer veel mensen thuiszitten, kan het zomaar zo zijn dat je je gaat ergeren aan rommel of spullen die je normaal gesproken niet eens zag. Het kan ook zomaar zo zijn dat je meer plek moet hebben om een thuiskantoor te maken. Wat de reden voor jouw opruimwoede ook is, we kunnen ons bij 1BOX goed voorstellen dat je niet al je spullen meteen wil wegdoen. Het huren van een storage box voor je overtallige spullen is dan de ideale oplossing!

Geschreven door
Kim Kes
Geschreven op
02-12-2021

 

Spullen opruimen: tips & tricks

Goed, je gaat je spullen opruimen. Maar waar begin je? Dé tip van 1BOX bij het opruimen van je spullen is als volgt: voordat je huis opgeruimd kan worden, moet je eerst meer rommel maken. Je leest het goed: meer rommel! Haal al je kasten leeg om te zien hoeveel (overtollige) spullen je eigenlijk hebt. Nu kun je een selectie doen: welke spullen wil je wegdoen? En welke spullen wil je bewaren? Een handige regel die je hierbij kunt gebruiken is de regel van opruimgoeroe Marie Kondo: word je er blij van of niet? Als je er niet blij van wordt, kun je die spullen wegdoen!

Denk ook goed na in welke kamer je wil beginnen. Niet alles hoeft in één keer. Je kunt bijvoorbeeld starten met je woonkamer, omdat je daar je thuiskantoor wil creëren, maar je kunt ook starten bij je kledingkast. Waar je ook begint, alles is goed. Elke stap is er één richting een opgeruimd huis!

 

Spullen opruimen voor je thuiskantoor?

Wil je je spullen opruimen om meer ruimte te creëren voor een thuiskantoor? Dan hoef je misschien niet veel weg te doen, maar kun je ook een tijdelijke storage box huren om meubels op te slaan. Misschien moet je een hele kast opruimen of moet je een fauteuil kwijt, maar misschien moet je simpelweg wat stapels papier opruimen. En misschien heeft je opruimwoede er wel voor gezorgd dat je niet alleen een clean desk policy aanhoudt, maar een clean home office policy, waardoor je nu je halve inboedel moet opslaan. Welke spullen je ook kwijt moet, 1BOX heeft een storage box die bij je past: van kleine opslagruimtes voor je sieraden of belangrijke papieren tot grote opslagruimtes zoals een inboedelopslag om je opruimwoede te stillen!

 

Of wil je spullen opruimen om je huis verkoopklaar te maken?

De huizenmarkt draait op volle toeren, dus het kan ook zomaar zo zijn dat je opruimwoede is ontstaan door een naderende verkoop. Er wordt geleefd in jullie huis - en dat mag uiteraard gezien worden, maar als je te veel spullen hebt, kan niet iedereen daar doorheen kijken. Als je erg gehecht bent aan je spullen, kunnen we ons goed voorstellen dat je ze niet graag direct wegdoet. De oplossing? Een tijdelijke storage box! Verzamel alle spullen die je tijdelijk wil opslaan, breng ze naar een storage box van 1BOX bij jou in de buurt en haal ze weer op als je in je nieuwe huis trekt! Makkelijker wordt het niet.

 

Meer tips & tricks nodig bij je opruimwoede?

Bij 1BOX werken experts die je kunnen helpen bij je opruimwoede, wat de reden erachter ook is. Ook als je wil weten welk formaat storage box je nodig hebt, kun je altijd bij ons terecht. Zien we je snel?