4 redenen om een opslagruimte te huren

Als je thuis niet voldoende ruimte hebt om jouw spullen op te bergen, dan is een externe opslagruimte een uitstekende oplossing. Iedereen heeft een andere reden om te kiezen voor een externe opslagbox. Open je 5 verschillende boxen achter elkaar, dan zal je je verbazen over het aantal verschillende spullen dat je ziet. Waarom je een opslagruimte zou huren? Hieronder vind je de 4 meest voorkomende redenen.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

 

Een verhuizing of verbouwing

Opslagboxen worden vaak gehuurd als mensen een verhuizing in het verschiet hebben of bezig zijn met een verbouwing. De spullen in huis staan in de weg en je kunt niet zomaar met je hele inboedel bij vrienden of familie aankloppen. Veel mensen kiezen er daarom voor op hun inboedel tijdelijk op te slaan. Zo staan de spullen niet in de weg en staan ze veilig opgeslagen in een inboedelopslag.

Seizoensgebonden opslag

In de winter heb je dat mooie tuinstel helemaal niet nodig. En in die oldtimer, waar je zo zuinig op bent, hoef je in dezelfde tijd van het jaar ook niet te rijden. Daarentegen heb je in de zomer helemaal niets aan alle kerst- en herfstversiering. Spullen die seizoensgebonden zijn heb je een groot deel van het jaar niet nodig en worden daarom vaak opgeborgen in een externe opslagruimte. Super handig, want zo staan ze niet in de weg.

Een uit de hand gelopen hobby

Mensen met een uit de hand gelopen hobby hebben in ieder geval een ding gemeen. Ze lopen vroeg of laat tegen het probleem van ruimtegebrek aan. Als echte autoverzamelaar wil je dan niet zomaar een deel van je collectie verkopen. En vind je het geweldig om zelf meubels te maken? Dan gooi je echt niet zomaar een stoel of tafel weg. Op zo een moment is een extra opslagruimte de beste optie.

Zakelijke opslag

Voornamelijk worden externe opslagruimten gebruikt door particulieren, maar we zien steeds vaker dat ook bedrijven een opslagruimte huren. Zo wordt zakelijke opslag gehuurd omdat bedrijven in hun eigen bedrijfspand te weinig opslagruimte hebben of ze willen belangrijke documenten ergens veilig opslaan. Bovendien zijn winkel- of kantoorpanden vaak veel te duur om te gebruiken als magazijn. De voorraad kan beter extern opgeslagen worden, want daarmee bespaar je ontzettend veel geld.