De auto voorbereiden voor opslag

Een auto opslaan? Of je nu een verzamelaar bent van klassieke auto's of voor een lange tijd naar het buitenland vertrekt. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarvoor je auto opslag kunt gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je auto na het stallen weer direct rijklaar is hebben wij enkele tips voor je op papier gezet.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

      1.      Schoonmaak

Het is belangrijk om de auto van binnen en buiten grondig schoon te maken. Heb je leren stoelen? Behandel ze dan met een passend middel. Was en wax het exterieur en verwijder alle rotzooi dat in de auto ligt. Hiermee voorkom je eventuele nare geurtjes.

      2 .     Accu loskoppelen

Zorg ervoor dat de auto accu volledig is opgeladen en koppel de kabels los van de accu zodra de auto gestald is. Dit zorgt ervoor dat de batterij niet langzaam leeg loopt.

      3.     Olie verversen

Ververs de olie en het oliefilter bij het auto stallen. Je kunt zelfs overwegen om ook de transmissie- en remvloeistof te vervangen wanneer je de auto voor een langere tijd opslaat.

      4 .     Papierwerk in orde brengen

Het klinkt misschien logisch maar zorg dat alle auto- en verzekeringspapieren in orde zijn zodat je de auto na een jaar stallen direct kunt meenemen.

      5.      Wielen ontlasten

Wanneer je je auto voor langere tijd opslaat staat hij ook voor langere tijd stil. Hierdoor komt er veel druk op dezelfde plek van de wielen te staan waardoor ze beschadigingen oplopen. Plaats daarom een krik zodat de wielen ontlast worden. Bekijk hiervoor de handleiding van de auto om te zien welke krik hiervoor gebruikt kan worden.

      6.      Bedek de auto

Zodra alle bovenstaande handelingen verricht zijn kan de auto worden toegestopt voor zijn lange winterslaap. Gebruik hiervoor een autohoes die geschikt is voor het juiste model auto.

Vertrek je voor langere tijd naar het buitenland of heb je een oldtimer die je veilig wilt opslaan in onze autostalling? Al deze opslagruimtes worden 24/7 bewaakt door onze camera bewaking. Veiligere en schonere auto opslag is er dus niet. Daarnaast bieden wij verschillende formaten, dus of je nu een pick-up rijdt of een mini? Wij hebben voor ieder wat wils.