5 tips voor een webshop vanuit huis

Beheer jij een webshop vanuit je eigen huis of ben je van plan dit te gaan doen? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Lees hier 5 tips voor een webshop vanuit huis.

Geschreven door
1BOX_RIFF
Geschreven op
29-10-2020

Een bedrijf aan huis: mag dat?

Iedereen kan spullen verkopen vanuit huis, bijvoorbeeld via Marktplaats. Dit is natuurlijk toegestaan. Maar verkoop jij spullen vanuit huis via je eigen webshop? Dan kunnen de Belastingdienst en de gemeente dit gaan zien als een bedrijf aan huis. Elke gemeente heeft een eigen regels over een bedrijf aan huis. Informeer dus goed naar de mogelijkheden en beperkingen bij jouw gemeente!

 

Voorkom overlast

Verricht je commerciële activiteiten vanuit huis, dan wordt daar in Nederland niet snel moeilijk over gedaan. Mits je geen overlast veroorzaakt! Zorg er dus voor dat je buren geen last hebben van jouw werkzaamheden. Gebruik bijvoorbeeld extra isolatie tegen geluidsoverlast. Beheer je de voorraad vanuit huis? Bedenk je dan dat logistiek ook voor de nodige overlast kan zorgen. Bijvoorbeeld omdat er vaak busjes op de stoep staan om pakketjes af te leveren. Probeer alle overlast zo veel mogelijk te beperken en praat erover met je buren. Heeft je omgeving geen probleem met jouw webshop, dan heeft de gemeente dat meestal ook niet.

 

Bepaal je werktijden

Het voordeel van een bedrijf aan huis is dat je heel flexibel service kan leveren aan je klanten. Het gevaar daarbij is dat je constant reageert op je mails of de telefoon opneemt en daardoor nooit echt ophoudt met werken. Terwijl ontspanning ook heel belangrijk is! Spreek daarom met jezelf werktijden af en probeer je hier zoveel mogelijk aan te houden. Zet ’s avonds je mail uit of houd je mail alleen in de gaten als het om spoedklussen gaat. De openingstijden kun je ook netjes via de website communiceren zodat klanten weten wat ze kunnen verwachten.

 

Sneller leveren vanuit voorraad

Consumenten zijn vandaag de dag verwend met snelle levertijden. Om aan deze vraag tegemoet te komen is het bijna noodzakelijk om je voorraad zelf te beheren. Ben je afhankelijk van je leveranciers? Dan kun je klanten meestal geen zekerheid geven over de afleverdatum van hun pakket. Bedenk goed welke service je wil leveren en met welke webshops je concurreert.

 

Opslagruimte huren

Beheer jij je voorraad zelf? Dan heb je voldoende opslagruimte nodig! Met een eigen webshop aan huis kom je al snel ruimte te kort. Een opslagruimte huren is dan een goede oplossing én bovendien een stuk goedkoper dan verhuizen naar een groter huis. Wist je dat je opslagruimte ook flexibel kan huren? Zo zit je niet meteen vast aan de opslagruimte.

Op zoek naar een tijdelijke goederenopslag? Bekijk dan onze mogelijkheden en vergeet ons blog niet te volgen voor meer handige tips en tricks!