1BOX Self-Storage neemt vestiging over van De Opslagconcurrent in Lelystad

1BOX Self-Storage neemt vestiging over van De Opslagconcurrent in Lelystad

Utrecht, 1 juli 2024 – 1BOX Self Storage groeit verder door in Nederland met de overname van De Opslagconcurrent in Lelystad, gevestigd aan de Vaartweg 68 in Lelystad. Het pand heeft een BVO van 3.625 m² en 593 verschillende opslagunits en buitencontainers. De overname past in de groeistrategie van 1BOX Self-Storage. Het management team van 1BOX heeft na de overdracht het glas geheven met de verkoper en de sleutels van de vestiging overgedragen gekregen.

Geschreven door
Mexx
Geschreven op
01-07-2024

Jan Bikker, Managing Director van 1BOX Self-Storage, is blij met de overname: “De vestiging ligt op een goede locatie in Lelystad waar veel mensen wonen, waardoor 1BOX haar dekking kunnen vergroten en meer mensen kunnen bedienen met onze service.” Jurgen Bulterman, COO van 1BOX is verheugd met de nieuwe vestiging: “Met deze vestiging zullen wij onze nieuwe klanten de standaarden van 1BOX laten zien; schoon, veilig en makkelijk toegankelijk voor onze klanten. Tevens zal 1BOX de vestiging ombouwen tot een Express store, waardoor 1BOX haar klanten op afstand kan bedienen en hiermee haar dienstverlening kan uitbreiden.”

 

Mee met de groei van Lelystad 

De acquisitie van de vestiging in Lelystad is belangrijk omdat 1BOX Self-Storage nog niet in deze regio vertegenwoordigd was, terwijl Lelystad de komende jaren nog verder zal groeien met een verwachting van circa 15.000 woningen tot 2030. Jan Loots, CFO van 1BOX: “Meer bewoners betekend meer verhuizingen, en wat op zijn beurt leidt tot een toename in de behoefte aan flexibele opslaglocaties. Wij maken dat graag mogelijk.”

 

Groeistrategie 1BOX Self-Storage

Met de overname van de vestiging van De Opslagconcurrent komt het aantal opslaglocaties van 1BOX Self-Storage inmiddels op 29 locaties. De ambitie van het management team van 1BOX reikt verder dan de huidige portefeuille. Jasper Bos, Managing Director van 1BOX: “Self Storage is een enorme groeimarkt in Nederland, aangezien steeds meer mensen en bedrijven de voordelen inzien van flexibele opslag van inboedel en producten.”

1BOX ziet dan ook veel potentie om het aantal opslaglocaties in haar portefeuille in de komende jaren te vergroten. Bos en Bikker: “We blijven dus op zoek naar geschikte locaties om onze groeidoelstellingen te verwezenlijken en we komen graag in contact met bestaande self-storage bedrijven, beleggers en ontwikkelaars.”

 

1BOX Self-Storage is bij de aankoop juridisch geadviseerd door Taylor Wessing, technisch geadviseerd door Savills en financieel door RSM. Verkoper is geadviseerd door Moore MTH.

 

1BOX Self Storage Lelystad